Cardano (ADA) bereikt cruciaal steunniveau

De cryptomarkt heeft zijn ups en downs, maar sommige momenten bieden unieke kansen. Cardano (ADA) bevindt zich momenteel op een cruciaal steunniveau. Dit is het moment waarop investeerders hun aandacht moeten richten op ADA. Waarom?

Omdat deze ondersteuning door een aanzienlijk aantal ADA-munten wordt gedragen. Dit kan een keerpunt betekenen voor de prijs van Cardano.

Stevig steunniveau bereikt

De prijs van Cardano heeft een belangrijk wekelijks steunniveau bereikt, wat een kritieke plek is waar kopers mogelijk ingrijpen om verdere dalingen te voorkomen. Na weken van gestage dalingen bereikte ADA het wekelijkse SMA 50-niveau van $ 0,433. Dit niveau heeft de ADA-prijs sinds eind oktober 2023 ondersteund. De huidige prijsactie suggereert dat ADA op een belangrijke steun zit, waar bijna 3,47 miljard ADA-munten worden vastgehouden door een groot aantal adressen.

Volgens gegevens van IntoTheBlock werden 3,47 miljard ADA gekocht door 350.940 adressen in de prijsklasse van $ 0,371 tot $ 0,431, met een gemiddelde prijs van $ 0,3944. Dit geeft aan dat er veel vertrouwen is in dit steunniveau.

Wereldwijd in/uit geld

Wat betekent dit voor de toekomst?

Cardano handelt momenteel in een symmetrisch driehoekspatroon, wat wijst op een strijd tussen kopers en verkopers. Op 7 juni slaagden handelaren erin de ADA-prijs boven de dagelijkse SMA 50 te duwen, die op $ 0,461 lag. ADA bereikte kortstondig hoogtes van $ 0,49 voordat het weerstand ondervond en de prijs begon te dalen. ADA probeert nu te herstellen van een vierdaagse verliesreeks. De vraag is hoe ver kopers de recente prijsstijging kunnen doorvoeren.

Als kopers erin slagen de $ 0,49-barrière te overwinnen, kan ADA rallyen naar $ 0,62. Er is een lichte weerstand op $ 0,57, maar die zal waarschijnlijk worden overwonnen. Als Cardano echter onder de dagelijkse SMA 50 op $ 0,461 valt, kan dit betekenen dat kopers winst nemen en de ADA-prijs voor enige tijd binnen de driehoek houden.

De bredere context

Cryptocurrencies sloten de vorige week in het rood af toen de markt, geleid door Bitcoin, op vrijdag lager ging nadat de werkgelegenheidsdata van de overheid voor mei veel hoger waren dan voorspeld, met 272.000 nieuwe banen.

Op het moment van schrijven steeg ADA met 0,54% in de afgelopen 24 uur naar $ 0,439, iets hoger dan de laagste prijs van de vorige dag van $ 0,432.

ADA/USD dagelijkse grafiek, bron: TradingView

Wat te doen als investeerder?

Nu ADA op een cruciaal steunniveau staat, is dit een moment om actie te overwegen. Het huidige niveau biedt een potentieel instappunt voor nieuwe kopers en een kans voor huidige houders om hun posities te versterken. Als ADA boven dit steunniveau blijft en momentum opbouwt, kan dit het begin van een nieuwe opwaartse trend zijn. Het is belangrijk om Cardano’s prijsactie in de komende dagen nauwlettend te volgen om te bepalen wat de volgende stappen zijn.

Dit is ook een goed moment om dieper in Cardano en zijn ecosysteem te duiken. Overweeg deel te nemen aan aankomende presales of onderzoek naar nieuwe projecten die kunnen profiteren van de huidige marktdynamiek.

Blijf geïnformeerd, neem weloverwogen beslissingen en speel in op de trends om optimaal te profiteren van de kansen die de cryptomarkt biedt.

 


The post Cardano (ADA) bereikt cruciaal steunniveau appeared first on Bitcoinmagazine.nl.