Call of Duty-spelers slachtoffer van malware die bitcoin steelt

Een groep cybercriminelen heeft een malware uitgebracht die zich richt op gamers die proberen te cheaten in Call of Duty. De malware zorgt ervoor dat er bitcoin gestolen kan worden van de getroffen spelers. Ze krijgen eigenlijk een koekje van eigen deeg.

De malware heeft al honderdduizenden accounts gehackt, en het aantal blijft groeien. Volgens vx-underground, heeft de software minstens 561.000 Activision-accounts getroffen. Daarnaast betreft het ook nog eens ruim 3,6 miljoen accounts van Battlenet en meer dan 117.000 accounts van Elite PVVers.

“Getroffen gebruikers laten weten dat ze het slachtoffer zijn van crypto-drainage – hun Electrum bitcoin wallets zijn leeggemaakt. We hebben geen informatie over de hoeveelheid gestolen geld.”

Activision Blizzard, het bedrijf achter Call of Duty, bevestigt dat het inderdaad om malware gaat. Ze vertellen dat ze gaan samenwerken met PhantomOverlay. Dit is ironisch genoeg een van de aanbieders van cheat-engines en codes voor de videogameserie.

Dit is niet de eerste keer dat valsspelers het doelwit zijn van hackers. In 2018 bleek een cheat voor de populaire videogame Fortnite malware te zijn. Deze was eveneens ontworpen om private keys leeg te halen. Fortnite-spelers waren in 2019 opnieuw het doelwit, waarbij hackers de toegang tot complete devices kregen.

PhantomOverlay merkte de verdachte activiteit voor het eerst op toen gebruikers ongeautoriseerde aankopen deden. Tot op heden blijft de totale hoeveelheid gestolen cryptovaluta onbekend.

Maar pas dus altijd op met én welke software je op je apparaten installeert én waar je je bitcoin bewaart. Een hot wallet op een apparaat die altijd in contact staat met het internet brengen meer risico’s met zich mee dan als je je bitcoin in cold storage bewaart.


The post Call of Duty-spelers slachtoffer van malware die bitcoin steelt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.