Bullish voor bitcoin: stablecoin supply $20 miljard omhoog sinds januari

De markt voor stablecoins explodeert momenteel en is sinds januari 2024 met 20 miljard dollar gegroeid. Dat is in theorie bullish voor bitcoin, omdat stablecoins in feite als “droog poeder” fungeren voor mensen om in btc of andere munten te stappen. Deze groei werd met name gedreven door Tether (USDT) en nieuwkomers als FDUSD en USDe.

In totaal kent de sector nu een market cap van 150 miljard dollar, wat het hoogste niveau sinds de ineenstorting van FTX van november 2022 markeert.

Stablecoins zijn cruciaal

Stablecoins spelen een belangrijke rol binnen de crypto-industrie, want ze vormen de brug tussen bitcoin en traditionele valuta. Mochten handelaren het even niet vertrouwen met bitcoin, dan is het met stablecoins mogelijk om je in de relatieve stabiliteit van de Amerikaanse dollar of de euro te verstoppen.

Tether blijft de grote baas binnen deze markt, met een market cap die recent de 100 miljard dollar passeerde. Op het moment van schrijven gaat het zelfs om 104,48 miljard dollar voor USDT.

Dat is ook goed voor bitcoin, omdat Tether een deel van de winst reserveert om bitcoin te kopen. Volgens de verhalen gaat het om zo’n 15 procent van de winst van het bedrijf, die direct richting bitcoin gaat.

Zodoende heeft Tether inmiddels voor enkele miljarden dollars aan bitcoin in bezit.

USD Coin van Circle leeft op

Naast Tether presteert ook het USD Coin (USDC) van Circle op dit moment goed. Zoals je aan de blauwe lijn in de bovenstaande grafiek kunt zien, is de marktwaarde van Circle de afgelopen periode behoorlijk toegenomen.

Inmiddels kent ook USDC een market can van 32,5 miljard dollar, wat natuurlijk meer dan behoorlijk is voor de nummer twee van de markt.

“De opkomst van stablecoins in maart is waarschijnlijk toe te rekenen aan de verhoogde vraag vanuit handelsactiviteit op de gecentraliseerde beurzen en decentrale applicaties, terwijl bitcoin voor het eerst sinds november 2021 een all-time high wist te noteren”, aldus de analisten van CCData.

Naast de verhoogde market caps voor stablecoins is ook het handelsvolume extreem toegenomen. Het handelsvolume steeg in februari met 5,14 procent naar 1,09 biljoen dollar.


The post Bullish voor bitcoin: stablecoin supply $20 miljard omhoog sinds januari appeared first on Bitcoinmagazine.nl.