Bullish voor bitcoin: nog 100 dagen tot de halving

Iedereen heeft het momenteel over de Spot Bitcoin ETFs van partijen als BlackRock, Fidelity en Invesco. Vergeet echter niet dat bitcoin in het verleden aan iedere bullrun begon NA de halvings en voor april 2024 staat de volgende op het programma. Het is op dit moment nog een kleine 100 dagen en ~14.600 blokken tot de volgende halving.

Op naar de halving

De volgende halving betekent voor het protocol dat de beloning voor miners voor het produceren van een blok halveert van 6,25 naar 3,125 bitcoin.

Daarmee halveert de inflatie en het moment van die halvering is met name interessant.

Sinds gisteren heeft een grote nieuwe markt toegang gekregen tot bitcoin met de lancering van de Spot Bitcoin ETFs en hebben partijen als BlackRock, Fidelity en Invesco zich massaal achter de digitale munt geschaard.

Daarnaast heeft de SEC in principe ook groen licht gegeven over bitcoin als asset vanuit de Amerikaanse overheid. Is dit het ultieme recept voor een nieuwe bullrun van bitcoin? Daar begint het wel op te lijken.

Wat gaat de bitcoin koers doen?

De grote vraag is natuurlijk wat de bitcoin koers na de halving gaat doen.

Op basis van het beroemde Stock-to-Flow model van de Nederlandse analist PlanB lijkt een bitcoin koers van 500.000 dollar in het verschiet te liggen.

Tussen de 1e en de 2e halving voorspelde het een koers van ~500 dollar, tussen de 2e en de 3e halving een koers van 5.000 dollar en tussen de 3e en de 4e halving een bitcoin koers van 50.000 dollar.

Voor de volgende halving-cyclus van bitcoin lijkt het model een bitcoin koers van 500.000 dollar te voorspellen.

Zou dat mogelijk zijn voor de digitale munt? Dat lijkt op dit moment HEEL VER WEG, maar dat was eerder natuurlijk ook het geval. Niemand had in 2013 gedacht dat we het 10 jaar later normaal zouden vinden om een bitcoin koers van 46.000 dollar op de borden te zien.


The post Bullish voor bitcoin: nog 100 dagen tot de halving appeared first on Bitcoinmagazine.nl.