Bullish voor Bitcoin Koers: uitstroom Grayscale ETF neemt af

De bitcoin koers schoot na de tegenvallende inflatiecijfers uit Amerika verrassend genoeg omhoog. Door de hoge inflatie lijkt de Amerikaanse centrale bank zijn renteverlagingen nog langer uit te stellen. Dat lijkt in eerste instantie bearish, maar de koers reageerde dus positief.

Dat lijkt ook te maken te hebben met de uitstromen bij de Grayscale Bitcoin Trust, die momenteel behoorlijk vertragen.

Positief resultaat voor Spot Bitcoin ETFs

Aan het begin van deze week waren de uitstromen bij de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) nog gigantisch. Dat drukte enorm op de bitcoin koers, maar op woensdag draaide de situatie plotseling weer om.

Michael Sonnenshein, de CEO van Grayscale Investments, schijnt zijn licht op de situatie: “Wij geloven dat het fonds langzaam in evenwicht komt. De periode waarin failliete partijen gedwongen waren om te verkopen en sommige investeerders overstapten naar goedkopere fondsen lijkt achter ons te liggen.”

Veel analisten hadden al het vermoeden dat de grote uitstromen bij Grayscale vooral het gevolg waren van partijen als Genesis en FTX die gedwongen moesten verkopen.

Nu lijkt die ellende grotendeels voorbij te zijn, waardoor we weer omhoog kunnen kijken met bitcoin. Dat lijkt zich meteen terug te laten zien in de koers van de financiële asset.

BlackRock en Fidelity zijn de baas

In tegenstelling tot Grayscale, scoorden de ETFs van BlackRock en Fidelity juist heel goed vanaf de lancering. BlackRock wist gisteren weer 33,3 miljoen dollar aan kapitaal aan te trekken, terwijl het voor Fidelity zelfs om een plus van 76,3 miljoen dollar ging.

Verder zagen Bitwise en ARK 21Shares ook instromen voor hun ETFs. Daardoor kwam het totaal voor gisteren op een plus van 123,7 miljoen dollar uit.

Voor het eerst hadden we daarom te maken met een positieve stroom in de week van 9 april.

Daardoor kon de bitcoin koers herstellen van zijn dip naar 67.500 dollar en staat de digitale munt momenteel weer boven de 70.000 dollar. Daarmee is de bullmarkt nog niet helemaal terug, maar zien we langzaam weer wat positief momentum ontstaan.


The post Bullish voor Bitcoin Koers: uitstroom Grayscale ETF neemt af appeared first on Bitcoinmagazine.nl.