Bullish voor Bitcoin: aantal BTC op de beurzen hard omlaag

Het aantal bitcoin op de beurzen blijft extreem dalen en dat lijkt een bullish signaal voor de digitale munt. Volgens de laatste cijfers zou er nu nog maar iets meer dan 2 miljoen bitcoin beschikbaar zijn bij de gecentraliseerde beursplatformen. Over de afgelopen maand alleen al verdwenen er bijna 111.000 bitcoin bij de beurzen.

Goed voor bitcoin

Dat is goed voor bitcoin en op 20 april komt daar ook nog eens de volgende halving overheen. Op 20 april halveert de dagelijkse bitcoin-productie van de miners, waardoor er nog maar 450 in plaats van 900 bitcoin per dag bij komen.

Op de wat langere termijn kan dat voor een zogenaamde “aanbodcrisis” zorgen. Een situatie waarin er simpelweg veel meer vraag dan aanbod is voor bitcoin. Met als resultaat natuurlijk een gigantische koersexplosie.

Vooralsnog blijven die koersexplosies even uit en hebben de bulls alle moeite om bitcoin definitief boven de 70.000 dollar te houden.

De aantrekkingskracht van de koers van 69.000 dollar, de all-time high van 2021, lijkt op dit moment nog te sterk voor de digitale munt. Op het moment van schrijven handelt bitcoin daar met 69.336 ook weer net boven.

Whales kopen bitcoin

Het lijkt er momenteel ook op dat grote investeerders veel potentie zien in bitcoin. Het aantal adressen met 1.000 bitcoin of meer is de afgelopen periode, met name na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs, gigantisch toegenomen.

Dat is een positief signaal, want het grote geld stapt meestal niet zomaar ergens in. Al hebben zij natuurlijk ook niet alle wijsheid in pacht.

Dit jaar zou de bitcoin-balans van de whales met 220.000 bitcoin zijn toegenomen, voor een totaal van ongeveer 14 miljard dollar aan bitcoin. 210.000 van die bitcoin zouden afkomstig zijn van de ETF-instromen, die dus voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor deze positieve ontwikkeling.

Er komen hoe dan ook een paar interessante maanden aan voor de bitcoin koers. Het is te hopen dat we ergens in Q2-Q3 2024 het vervolg van de bullmarkt krijgen, met een overtuigende nieuwe all-time high voor bitcoin.


The post Bullish voor Bitcoin: aantal BTC op de beurzen hard omlaag appeared first on Bitcoinmagazine.nl.