Bullish: Duitse Bankgigant DZ Lanceert Bitcoin Trading Pilotprogramma

DZ Bank, de op een na grootste financiële instelling van Duitsland qua activa, zet grote stappen binnen crypto met plannen om een pilotprogramma voor crypto trading te starten. Souad Benkredda, een bestuurslid van DZ Bank, onthulde in een interview met Bloomberg dat de pilot later dit jaar van start gaat in samenwerking met de eerste banken.

Het pilotprogramma van DZ Bank

Het pilotprogramma is bedoeld voor particuliere klanten van DZ Bank, die toegang krijgen tot een selectie van cryptocurrency’s. Dit initiatief richt zich met name op klanten die geneigd zijn zelfstandig in crypto te investeren, zonder advies van de bank. Na de pilotfase plant DZ Bank om feedback van klanten te verzamelen en te analyseren om potentiële risico’s en kansen te beoordelen voordat de dienst volledig wordt uitgerold.

De betrokkenheid van grote banken zoals DZ Bank bij crypto is bullish, aangezien het duidt op een belangrijke verschuiving naar mainstream acceptatie en legitimiteit van crypto. Dit trekt niet alleen institutionele beleggers aan, maar verhoogt ook nog eens het vertrouwen van particuliere beleggers.

Duitse banken bullish op crypto?

Deze ontwikkeling vindt plaats tijdens een bredere trend binnen de Duitse bankensector, waar een opmerkelijke toename in interesse is om crypto gerelateerde diensten aan te bieden. Volgens Souad Benkredda overweegt de helft van de banken in Duitsland om crypto trading diensten aan hun klanten aan te bieden.

DZ Bank’s avontuur binnen beperkt zich niet tot trading. In november lanceerde de bank een op blockchain gebaseerd digitaal platform gericht op institutionele beleggers. Bovendien heeft de bank eerder een aanvraag ingediend voor een crypto bewaarlicentie bij de Duitse Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit (BaFin).

Aanvankelijk had DZ Bank gepland om samen te werken met DWP Bank voor haar initiatief voor crypto trading. Echter, de plannen zijn sindsdien veranderd, waarbij de bank kiest voor een andere partner, hoewel de naam van de nieuwe partner nog niet is aangekondigd.


The post Bullish: Duitse Bankgigant DZ Lanceert Bitcoin Trading Pilotprogramma appeared first on Bitcoinmagazine.nl.