Bullish: bitcoinbeurs Bithumb wil zelf naar de Koreaanse beurs

Het in Zuid-Korea gevestigde cryptoplatform Bithumb is van plan om in 2025 zijn aandelen te lanceren op de Koreaanse aandelenmarkt. In een nieuwe rapportage van de Zuid-Koreaanse business-publicatie Edaily, zegt Bithumb (dat als beursplatform lanceerde in 2014), dat ze in de tweede helft van 2025 hun beursnotering willen bemachtigen.

Zodoende kunnen we in de toekomst dus investeren in deze (stokoude) bitcoin-beurs, die er al vanaf de beginjaren bij is.

Nog geen bevestiging van Bithumb

Hoewel Edaily schrijft dat de plannen voor de beursnotering een feit zijn, is er nog geen bevestiging van Bithumb over de geruchten. Ze wilden al wel toegeven aan Edaily dat er met Samsung Securities een partij is uitgekozen om de beursnotering te begeleiden.

Het ophalen van kapitaal lijkt niet de voornaamste reden voor de in Zuid-Korea gevestigde cryptobeurs om de aandelenbeurs op te gaan.

Edaily rapporteert dat het doel vooral is om het marktaandeel van het beursplatform uit te breiden. Een beursnotering zorgt immers voor meer vertrouwen in handelsplatformen, mede omdat ze daardoor veel transparanter moeten zijn over hun financiële huishouding.

Na de implosie van FTX in november 2022 is dat iets wat een grote plus is voor cryptobeurzen.

Hoe groot is Bithumb?

Als we de cijfers van CoinMarketCap mogen geloven, is Bithumb de op 12 na grootste beurs van de wereld. Daarmee behoort het tot de grootste beurzen van de wereld en een beursnotering zal dat waarschijnlijk alleen maar verbeteren.

In aanloop naar de beursnotering keert voormalig bestuursvoorzitter Lee Jeong-Hoon terug bij het bedrijf. Die heeft blijkbaar de juiste ervaring om het bedrijf te leiden in dit scenario.

Voor bitcoin is het een goede ontwikkeling als steeds meer partijen binnen de industrie een beursnotering krijgen. Dat zorgt namelijk voor extra aanzien en vertrouwen, wat de industrie van het cowboy-imago af kan helpen, wat de laatste jaren opgebouwd is met de implosies van projecten en beursplatformen.


The post Bullish: bitcoinbeurs Bithumb wil zelf naar de Koreaanse beurs appeared first on Bitcoinmagazine.nl.