Bullish: ‘Actieve supply van bitcoin en ethereum op laagste niveau ooit’

De actieve supply van bitcoin en ethereum, het aantal munten die in de afgelopen 365 dagen van adres gewisseld is, staat volgens data van The Block op het laagste niveau ooit. Slechts 30 procent van alle bitcoin en 39 procent van alle ethers zijn in het afgelopen jaar van adres gewisseld. Dat zijn de laagste waarden sinds The Block is begonnen met het meten van deze data in 2017.

Goed fundament voor bullmarkt bitcoin

Dit soort data vormt natuurlijk een goed fundament voor een mogelijke bullmarkt voor bitcoin en ethereum. Hoe meer bitcoin en ethers er in handen zijn van investeerders die niet van plan zijn om zomaar te verkopen, hoe hoger de koersen kunnen stijgen als er eventueel een nieuwe bullmarkt begint.

Wees je ervan bewust dat dit soort data niet meteen het begin van een bullmarkt markeert.

Het is vooral een goed fundament voor een eventuele periode van explosieve koersstijgingen. Vergelijk de huidige 30 procent van bitcoin bijvoorbeeld met de piek die het bereikte op deze statistiek tussen maart 2017 en 2018.

Ethereum zag in de periode van juli 2016 tot 2017 een recordaantal van 86 procent van zijn supply actief zijn, terwijl dat nu nog maar 39,15 procent is. Voor allebei de munten gaat het om het laagste niveau ooit gemeten en dat is meer dan bullish.

Wachten op de halving

Voor bitcoin komt dit record op een goed moment, want de volgende halving is in aantocht voor de grootste digitale munt van de markt. De verwachting is dat in april 2024 de beloning voor miners opnieuw halveert binnen het bitcoin-netwerk.

Er zijn nog meer records te melden voor bitcoin. Zo is slechts 58,58 procent van alle bitcoin van adres gewisseld in de afgelopen drie jaar. Vergelijk dat bijvoorbeeld maar eens met de piek van 73 procent van 2019.

Steeds minder bitcoin zijn beschikbaar voor de vrije handel, wat een gigantisch mooi signaal is in aanloop naar een eventuele bullmarkt.


The post Bullish: ‘Actieve supply van bitcoin en ethereum op laagste niveau ooit’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.