BTC Koers Volatiel Naar Aanleiding van Crypto ETF Goedkeuring – Gaat Bitcoin Stijgen of Kan Bitcoin Instorten?

Na veel spanning en volatiliteit in de crypto markt, is het toch eindelijk zo ver: de spot Bitcoin ETF is goedgekeurd door de SEC. Hierdoor kan de crypto markt vanaf vandaag profiteren van een grote instroom van kapitaal vanuit instituties en zou de Bitcoin koers op lange termijn veel waard kunnen worden.

Ondanks veel verwarring de afgelopen dagen, is de goedkeuring voor de crypto ETF er doorheen, maar wat voor invloed zal dit hebben op Bitcoin?

Volatiele Week voor Bitcoin Voordat Crypto ETF is Goedgekeurd

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft op de dag van de deadline, 10 januari, een beslissing gemaakt over de spot Bitcoin ETF aanvragen. 11 van deze crypto ETF’s hebben goedkeuring gekregen en kunnen binnenkort lanceren op exchanges, maar dit ging niet zonder vallen of stoten.

Eerder deze week is het X (Twitter) account van de SEC gehackt zodat de aanvallers nepnieuws konden verspreiden dat alle crypto ETF’s op dinsdagavond al zijn goedgekeurd. Hierdoor schoot Bitcoin voor een korte tijd omhoog, maar al snel was bekend dat dit nieuws niet klopte, waardoor de Bitcoin koers crashte.

Op woensdagochtend herstelde de markt van dit nepnieuws en steeg de Bitcoin weer boven de $45k uit. Maar ook die dag was er veel verwarring rondom de SEC en de spot bitcoin ETF aanvragen.

Zo deelde WhaleWire via X dat de SEC een document had gepubliceerd over de goedkeuring van de crypto ETF’s, maar kort daarna heeft verwijderd van zijn website.

Nadat de spot Bitcoin ETF uiteindelijk toch is goedgekeurd op woensdag (Amerikaanse tijd), zal de eerste ETF naar verwachting vandaag worden gelanceerd. BlackRock zal waarschijnlijk de eerste zijn die zijn iShares Bitcoin Trust zal promoten.

De verwachting is dan ook dat deze ETF’s een grote boost van interesse zullen geven aan crypto, niet alleen onder instituties, maar ook particulieren. Als gevolg kan er veel volatiliteit ontstaan voor Bitcoin en de crypto markt.

Maar gaat Bitcoin Stijgen of kan Bitcoin hierdoor instorten op korte termijn?

Analyse Bitcoin Koers – Gaat Bitcoin Stijgen of Kan Bitcoin Instorten?

Bitcoin is de afgelopen 4 dagen erg volatiel geweest, dit is te zien aan de lange candlesticks in de onderstaande afbeelding. Momenteel ligt de Bitcoin koers op $46.260 na een stijging van zo’n +1,4% in de afgelopen 24 uur. en +7,5% in de afgelopen 7 dagen.

BTC ligt momenteel op een sterke positie boven zijn 30-daagse moving average (geel) en ver boven zijn 200-daagse moving average (blauw). Dit betekent dat Bitcoin op kortere termijn erg goed heeft gepresteerd.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers grafiek – Bron: TradingView

Desondanks ligt de Relative Strength index (RSI) nog op 61, wat signaleert dat Bitcoin nog niet overbought is en op technisch gebied ruimte heeft om nog verder te stijgen. Maar wat zal de directe invloed zijn van de goedkeuring van de spot Bitcoin ETF?

Hoewel er veel volatiliteit kan ontstaan voor Bitcoin, hoeft dit de eerste week nog niet het geval te zijn. Investeerders zullen mogelijk op het begin overwegen of het een goed idee is om te investeren in de Bitcoin ETF, voordat ze hun besluit maken en daadwerkelijk geld in de ETF steken.

Het is ook mogelijk dat er een vertraagde ‘Sell the news’ beweging komt, waardoor Bitcoin mogelijk neer kan storten op zijn moving average van $43.589, of lager. Mocht het zo zijn dat de eerste investeerders in d VS al klaar staan om de Bitcoin ETF te kopen, dan zou Bitcoin deze week of begin volgende week nog naar de $50k kunnen stijgen.

Altcoins Die Kunnen Profiteren van de Crypto ETF

Als Bitcoin binnenkort stijgt als gevolg van de komst van de spot bitcoin ETF, dan is het typisch dat de hele crypto markt zal stijgen. Toch zullen er bepaalde altcoins zijn die harder zullen stijgen dan de rest van de markt en als je deze weet op te sporen, is dit een moment om binnenkort hoge rendementen te behalen.

De onderstaande altcoins kunnen profiteren van de spot bitcoin ETF goedkeuring en zouden daardoor binnenkort veel waard kunnen worden. De veelbelovende crypto projecten achter deze altcoins hebben sterke fundamentals, wat de kans nog groter maakt dat ze in 2024 een succes zullen worden.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Nu de eerste spot bitcoin ETF’s zijn goedgekeurd in de VS, zullen langzamerhand de ogen gericht worden op het volgende bullish event voor Bitcoin; de Bitcoin halving. Een manier om hiervan te profiteren is door BTC te minen voordat de block rewards worden gehalveerd, dit kan binnenkort eenvoudiger dan ooit met de nieuwe Bitcoin Minetrix.

Met de komst van Bitcoin Minetrix, zul je geen eigen hardware meer nodig hebben om te minen, alles wat je nodig hebt, is de BTCMTX token. Door deze token te staken, verdien je mining credits, waarmee je via de cloud Bitcoins kunt minen.

BTCMTX tokens zijn in de presale te koop voor $0,0128 per stuk en kunnen direct worden gestaked om passief extra BTCMTX te verdienen. Door te investeren in Bitcoin Minetrix, kun je inzetten op het succes van dit project en de prestatie van Bitcoin zelf.

 

Sponge V2 (SPONGEV2)

De goedkeuring van de spot Bitcoin ETF zou ook het begin kunnen zijn van een opkomende altcoin seizoen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het feit dat Ethereum met +8,64% gestegen is in de afgelopen dag, kunnen kleinere populaire cryptomunten, zoals de nieuwe Sponge V2, het ook erg goed doen binnenkort.

Maar waarom specifiek Sponge V2? Deze token is de opvolger van de Sponge token, die in 2023 met 100-voud is geëxplodeerd en een market cap van $100 miljoen heeft bereikt. De V2 token van hetzelfde team, heeft potentie om wegens bullish marktomstandigheden en een nieuw Sponzig ecosysteem, deze x100 explosie te herhalen en zelfs te overtreffen.

Je kunt Sponge V2 tokens unlocken door Sponge (V1) te kopen en te staken via de officiële website, waarmee je een APY van 351% verdient. Binnenkort zal de V2 token gelanceerd worden en begint het team met de ontwikkeling van een nieuwe Sponge Play-to-Earn game, waarmee de token nog populairder kan worden.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post BTC Koers Volatiel Naar Aanleiding van Crypto ETF Goedkeuring – Gaat Bitcoin Stijgen of Kan Bitcoin Instorten? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.