BTC & ETH Liquideren $145 Mln – Gaan Bitcoin en Ethereum Stijgen?

In een dramatische wending leidden Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) recentelijk de marktliquidaties, waarbij over 54.000 handelaren getroffen werden en hun gehevelde posities zagen verdwijnen.

Met een aanzienlijke liquidatie van meer dan $145 miljoen in 24 uur en een stijging van de totale marktkapitalisatie, werden vooral shortposities hard getroffen.

Dit roept de cruciale vraag op: betekent deze gebeurtenis een keerpunt voor BTC en ETH, of is het slechts een voorbode van meer volatiliteit?

Liquidatiegolf Overspoelt Bitcoin en Ethereum

In een opzienbarende ontwikkeling binnen de cryptomarkt werd in slechts 24 uur tijd meer dan $145 miljoen aan posities geliquideerd over diverse beurzen. Een aanzienlijk deel van deze liquidaties, namelijk $91 miljoen, betrof shortposities, waarbij handelaren inzetten op dalende prijzen.

Ondanks deze pessimistische vooruitzichten, steeg de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency met 1,2%, waardoor de neerwaartse weddenschappen teniet werden gedaan.

De grootste enkelvoudige liquidatieorder was een Bitcoin (BTC) positie ter waarde van $4 miljoen, verhandeld tegen USDT, welke plaatsvond op Binance, de grootste cryptobeurs. Tussen Bitcoin en Ethereum (ETH) alleen al, verloren handelaren ten minste $70 miljoen, verdeeld over zowel lange als korte posities.

Bitcoin Ziet Opwaartse Trend

In de afgelopen week hebben Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), de leidende cryptocurrencies qua marktkapitalisatie, een opwaartse prijstrend ervaren. Bitcoin zag een prijsstijging van 3%, terwijl Ethereum maar liefst met 11% steeg, gedreven door een bullish marktsentiment.

Een belangrijke factor achter de rally van Bitcoin is de goedkeuring van Bitcoin ETF’s door de Amerikaanse SEC op 10 januari, wat de prijs naar $51,800 dreef en de marktkapitalisatie boven de $1 biljoen tilde. Hiermee wordt BTC een van de tien grootste activa ter wereld.

Daarnaast is er veel anticipatie rond de Bitcoin halvering die in april wordt verwacht. Dit evenement, dat de nieuwe blokbeloningen halveert, samen met de acquisities van BTC voor spot Bitcoin ETF’s, zou volgens sommigen een aanbodtekort kunnen veroorzaken terwijl de vraag toeneemt, wat mogelijk leidt tot een parabolische groei voor dit prominente crypto-actief.

Ethereum’s Vooruitzicht Heldert Op

Ethereum’s recente prijsstijging is deels te danken aan de anticipatie op een significante technologische upgrade genaamd Dencun. Ontwikkelaars van Ethereum hebben aangekondigd dat deze upgrade de beschikbaarheid van data voor layer-2 rollups zal uitbreiden via een nieuwe feature, bekend als ‘blob’.

Deze innovatie stelt layer-2 oplossingen in staat om meer data toe te voegen aan elk blok, waardoor de transactiekosten verlaagd worden en de schaalbaarheid van het netwerk verbetert. De uitrol van Dencun naar het hoofdnetwerk van Ethereum staat gepland voor medio maart, na succesvolle tests op drie testnetwerken: Goerli, Sepolia, en Holesky.

Dit vooruitzicht op verbeterde efficiëntie en lagere kosten heeft bijgedragen aan het positieve momentum van Ethereum, waardoor investeerders en ontwikkelaars met spanning uitkijken naar de implementatie en de potentiële impact ervan op de breedere crypto-ecosysteem.

Naast Bitcoin en Ethereum zijn er ook andere opkomende munten die de aandacht trekken in de cryptowereld. Deze nieuwe spelers, nog in de presale-fase, bieden investeerders de kans om vroegtijdig in te stappen en mogelijk te profiteren van hun enorme groeipotentieel in deze markt.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Bitcoin Minetrix introduceert een baanbrekende aanpak voor crypto-investeerders om Bitcoins te delven zonder de noodzaak van eigen mijnbouwhardware of uitgebreide technische kennis. Dit wordt mogelijk gemaakt door hun BTCMTX-token, dat opereert op het Ethereum-netwerk.

Het unieke kenmerk van Bitcoin Minetrix is het ‘Stake-to-Mine’-mechanisme. Door BTCMTX-tokens te staken, kunnen gebruikers extra tokens en zogenaamde mijnbouwcredits verdienen. Deze credits vertegenwoordigen getokeniseerde mijnrechten, die kunnen worden ingewisseld voor gratis hashkracht om Bitcoin te delven.

Investeren in BTCMTX, momenteel geprijsd op $0,0136 per token, wordt niet alleen gezien als een gok op het succes van deze specifieke token, maar weerspiegelt ook het vertrouwen in de toekomst van Bitcoin. Dit innovatieve model maakt Bitcoin-mining toegankelijker dan ooit tevoren, wat heeft geresulteerd in Bitcoin Minetrix die al meer dan $11 miljoen heeft opgehaald tijdens zijn pre-sale.

Smog (SMOG)

Smog is een opwindende nieuwe mememunt die van plan is zijn gemeenschap te belonen met wat mogelijk de grootste airdrop in de geschiedenis kan zijn. Door Smog-tokens vast te houden en missies te voltooien via het platform zealy.io, kun je het maximale uit deze airdrop halen.

Een aanzienlijk deel, namelijk 35%, van de totale voorraad Smog-tokens is gereserveerd voor crypto-airdrops, wat betekent dat meer dan 400 miljoen tokens gratis worden weggegeven. Op dit moment hebben deze tokens een waarde van ongeveer $0,090 per stuk, maar er wordt verwacht dat ze binnenkort een nieuw All Time High zullen bereiken, mogelijk boven de $0,135.

Via de officiële website kun je deelnemen aan de Smog-airdrop en punten verdienen door missies te voltooien, wat resulteert in meer Smog-tokens uit de airdrop. Je kunt $SMOG kopen via de website zelf en via de gedecentraliseerde exchange, Jupiter. Verkrijg $SMOG op Solana voor lage handelskosten of op Ethereum voor staking, waardoor je extra airdrop-punten en $SMOG kunt verdienen.

Scotty the AI (AI)

Scotty de AI is een nieuw AI-project dat zijn gebruikers een naadloze handelservaring wil bieden. Het project introduceert verschillende belangrijke functies, waarbij Scotty Swap en ScottyChat de belangrijkste platforms zijn.

Scotty Swap is een centrale hub waar gebruikers veilig en snel hun tokens kunnen verhandelen. Deze hub wordt ondersteund door AI-technologie, waardoor elke transactie geoptimaliseerd wordt. ScottyChat ondersteunt Scotty Swap door handelaren te helpen bij het nemen van de juiste handelsbeslissingen. Het biedt gebruikers marktinzichten en andere informatie die ze kunnen gebruiken om winst te maken op de cryptomarkt. Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt om gemakkelijk en snel tokens te verhandelen op Scotty Swap.

De native token van het platform, SCOTTY, bevindt zich momenteel in een presale die al snel de nodige aandacht heeft weten te trekken. Ondanks dat de presale onlangs is begonnen, heeft het project al meer dan $400.000 opgehaald. Tijdens deze presale is 30% van de totale tokenvoorraad beschikbaar. De overige 70% wordt gebruikt voor marketing, ontwikkeling en liquiditeit. De totale tokenvoorraad van SCOTTY is 1,2 miljard tokens.

Op het moment van schrijven kosten SCOTTY-tokens slechts $0,0053 per stuk, maar er is nog maar beperkte tijd voordat het volgende doel binnen de presale wordt bereikt. Tokens zijn gemakkelijk te koop via ETH, USDT, BNB, MATIC en creditcard.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post BTC & ETH Liquideren $145 Mln – Gaan Bitcoin en Ethereum Stijgen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.