Broers gearresteerd na ‘diefstal van $25 miljoen aan crypto in 12 seconde’

Opmerkelijk nieuws uit de Verenigde Staten waar twee broers, Anton Peraire-Bueno (24) uit Boston en James Pepaire-Bueno (28) uit New York, zijn gearresteerd op beschuldiging van het stelen van $25 miljoen aan cryptocurrency binnen een tijdsbestek van slechts 12 seconden. De arrestaties volgden nadat openbare aanklagers ontdekten dat de broers de Ethereum blockchain hadden uitgebuit.

Stelen op Ethereum

Het incident betrof de zogenaamde “maximale uithaalbare waarde” (maximal extractable value, MEV), waarbij de maximale waarde die uit een DeFi-protocol of smart contract kan worden gehaald, wordt benut. Dit concept speelt een steeds belangrijker rol in de winstgevendheid van DeFi-strategieën en heeft geleid tot de ontwikkeling van nieuwe hulpmiddelen en technieken om rendementen te maximaliseren.

De aanklachten tegen de broers omvatten samenzwering tot het plegen van fraude, elektronische fraude en samenzwering tot het plegen van witwassen van geld. Deze aanklachten kunnen leiden tot een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar per aanklacht.

De broers Peraire-Bueno, die beiden een achtergrond in wiskunde en computerwetenschappen hebben van prestigieuze universiteiten, maakten gebruik van hun expertise in cryptohandel om de blockchain te manipuleren. Gedurende het plannen, uitvoeren en na de exploitatie van de blockchain zochten ze ook naar informatie over hoe ze hun betrokkenheid bij de aanval konden verbergen. Dat is inclusief het gebruik van cryptobeurzen met beperkte verificatieprocedures voor het witwassen van hun illegaal verkregen winsten. Denk daarbij aan platformen waar je niet streng wordt gecontroleerd op je identiteit, woonadres en meer van zulke zaken.

Met de opkomst van MEV-gerichte strategieën, zoals in het geval van de broers Peraire-Bueno, is het altijd opletten geblazen. De veiligheid van een netwerk, transactie of je eigen fondsen is niet altijd geragarandeerd als je niet weet wat je doet.


The post Broers gearresteerd na ‘diefstal van $25 miljoen aan crypto in 12 seconde’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.