Britse waakhond accepteert cryptofondsen, London Stock Exchange gaat bitcoin ETN’s verhandelen

De Britse Financial Conduct Authority (FCA) heeft geen bezwaar tegen beurzen die exchange-traded notes (ETN’s) voor cryptovaluta op de markt wil brengen. Dat verklaart de toezichthouder in een persbericht op maandag. Het is opnieuw een signaal dat de cryptomarkt steeds volwassener wordt.

Waakhond staat open voor crypto ETN’s

Exchange-Traded Notes (ETN’s) zijn beursgenoteerde schuldbewijzen die de prestaties volgen van in dit geval cryptovaluta. Financiële instellingen geven de ETN’s uit en hebben een vaste looptijd. De producten zijn verhandelbaar op beurzen tegen dagprijzen net zoals aandelen. Dit maakt ze toegankelijk en liquide voor beleggers.

De producten zijn beschikbaar zijn voor professionele beleggers, waaronder beleggingsondernemingen en kredietinstellingen, zegt de FCA. Beurzen zijn verantwoordelijk voor het waarborgen van voldoende controles zodat de handel ordelijk verloopt en er passende bescherming wordt geboden aan professionele beleggers, zei de toezichouder.

De London Stock Exchange bevestigt dat het in het tweede kwartaal van dit jaar aanvragen voor bitcoin (BTC) en ether (ETH) ETN’s gaat accepteren.

Bitcoin breekt maandag voorbij de $71.000 barrière en ether overschrijdt de $4.000. Ondertussen steeg de bredere CoinDesk 20 index (CD20) met 0,5%. Detailhandelsbeleggers blijven echter verboden om in deze producten te handelen. De toezichthouder blijft van mening dat door crypto-activa ondersteunde ETN’s en cryptocurrency-derivaten niet geschikt zijn voor detailhandelsconsumenten, en daarom blijft het verbod op de verkoop van crypto-ETN’s aan detailhandelsconsumenten bestaan.

De FCA herinnert mensen eraan dat cryptocurrency’s een hoog risico vormen en dat beleggers voorbereid moeten zijn om al hun geld te verliezen.


The post Britse waakhond accepteert cryptofondsen, London Stock Exchange gaat bitcoin ETN’s verhandelen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.