Britse politie mag bitcoin en crypto afpakken zonder arrestatiebevel

Een nieuwe Britse wet staat de politie nu toe om illegale crypto zonder voorafgaande arrestaties in beslag te nemen en te vernietigen. Dat melden diverse cryptomedia dit weekend.

Britse politie en bitcoin

Het Verenigd Koninkrijk heeft onlangs wetten aangenomen om cryptocurrency-gerelateerde misdaden aan te pakken. Deze wetten maken het mogelijk om onmiddellijk cryptocurrency’s in beslag te nemen, te bevriezen en te vernietigen. Mits deze zijn te koppelen aan illegale activiteiten, dan is een arrestatiebevel zelfs niet nodig.

Volgens de officiële lezing is dit nodig om het groeiende gebruik van cryptovaluta door georganiseerde criminelen voor het witwassen van geld tegen te gaan. Het Britse National Crime Agency meldt een toename van 1,2 miljard pond aan illegale transacties in 2021. Daarom is volgens de overheid strengere regels nodig.

Wijzigingen in de wetgeving maken het nu mogelijk voor autoriteiten om cryptocurrency’s direct in beslag te nemen zonder voorafgaande arrestaties. Deze aanpassingen volgen op een vorig jaar aangenomen misdaadwet die de inbeslagnameprocedures vereenvoudigde.

Minister van Binnenlandse Zaken James Cleverly benadrukt dat deze veranderingen essentieel zijn voor het bestrijden van dit soort (digitale) misdaad. Ook kan men apparaten en wachtwoorden in beslag nemen die verband houden met strafrechtelijke onderzoeken en om de vernietiging van privacymunten te autoriseren. De autoriteiten willen voorkomen dat deze activa opnieuw op de markt komen.

Terugvorderen

Verder zijn er ook bepalingen gemaakt om slachtoffers van cryptomisdrijven te helpen bij het terugvorderen van hun activa. De effectiviteit van de wet is aangetoond in een recente operatie met de Verenigde Staten die een groot drugsnetwerk ontmantelde en $150 miljoen aan cryptocurrency’s in beslag nam.

Deze operatie en andere succesvolle vervolgingen met betrekking tot met crypto geactiveerde misdaden benadrukken het belang en de impact van de nieuwe wetgeving. Deze nieuwe bevoegdheden markeren een volgende stap in de benadering van het VK ten aanzien van het reguleren van cryptocurrency’s. Het doel is om criminele activiteiten af ​​te schrikken en het financiële systeem te beschermen tegen de risico’s die gepaard gaan met digitale valuta.


The post Britse politie mag bitcoin en crypto afpakken zonder arrestatiebevel appeared first on Bitcoinmagazine.nl.