Brit (38) verliest 500 miljoen euro aan bitcoin (BTC) op stortplaats, maar onderneemt nu laatste redmiddel

James Howells, een 38-jarige IT-professional uit Wales, is een rechtszaak gestart om toegang te krijgen tot een vuilnisbelt waar hij een harde schijf met 8.000 bitcoins, nu meer dan 500 miljoen euro waard, per ongeluk heeft weggegooid. Dat meldt de Daily Mail.

Harde schijf met 8.000 bitcoin

Het is de ultieme poging van de Brit, die al jarenlang op zoek is naar zijn waardevolle bitcoins. De gemeente heeft eerdere verzoeken afgewezen vanwege milieuschade die zou ontstaan bij een zoektocht. Nu hoopt hij met de steun van investeerders en een geavanceerd AI-gestuurd scansysteem de schijf terug te vinden. De gemeente Newport staat echter niet open voor zijn verzoeken, maar moet zich nu in de rechtbank gaan verdedigen.

De man had zijn 8.000 bitcoins in de vroege tijden van bitcoin netjes gemined op zijn computer, maar zijn ex-vriendin gooide de harde schijf weg. Hij vertelt zijn verhaal aan de Daily Mail. Er waren twee identieke harde schijven en hij heeft per ongeluk de verkeerde schijf opgeborgen en de schijf met de bitcoins erop in een vuilniszak gedaan. Hij wilde die avond in 2014 zijn afval wegbrengen, maar liet de zak nog thuis staan en ging met een ‘knagend gevoel’ slapen. Het laatste wat hij dacht was dat hij de volgende ochtend de harde schijf zou controleren om te zien of deze de juiste is.

“Ik ging slapen en kreeg niet de kans om het te controleren. Mijn ex-partner was eerder wakker geworden dan ik en zag de zakken staan, dus nam ze mee in de auto en zette ze voor mij op de vuilstort. Ze deed me een plezier, dat dacht ze tenminste, ze wist niet wat erin zat. Ze heeft het voor mij gedaan, maar niet met mijn toestemming.”

Een hele dure fout, want James had direct door dat hij fout zat. Sindsdien probeert hij wanhopig toegang te krijgen met steun van een team van hedgefondsbeleggers. Nu probeert hij via een procedure bij het Hooggerechtshof toegang af te dwingen, zodat hij zijn eigendom kan terugkrijgen.


The post Brit (38) verliest 500 miljoen euro aan bitcoin (BTC) op stortplaats, maar onderneemt nu laatste redmiddel appeared first on Bitcoinmagazine.nl.