Brian Russ: “Ethereum kan nog 17x over de kop”

De ethereum koers is de afgelopen maanden explosief gestegen en klokt op het moment van schrijven binnen op ~3.700 dollar. Ondanks die indrukwekkende groei is er volgens Brian Russ van BMO Financial Group nog ruimte voor de munt om 17x over de kop te gaan.

Op 1 maart deelde Russ de kwantitatieve methoden die hij gebruikte om dit potentieel voor ethereum te berekenen.

Is ethereum ondergewaardeerd?

Op basis van het ouderwetse discounted cash flow (DCF) model legt Ross uit dat een bedrijf (of in dit geval een blockchain) zoveel waard is als alle winsten die het in de toekomst weet te genereren.

Het model pakt de toekomstige winsten en gebruikt vervolgens een rentevoet om ze terug te rekenen naar 2024.

Om te bepalen wat de cashflows zijn voor het netwekr van Ethereum suggereert Russ om te kijken naar de groei van het aantal wallets. Data van Etherscan laat zien dat Ethereum op dat vlak met 36 procent per jaar groeit.

Als we de komende 10 jaar op 33 procent uitkomen, dan verwacht Russ dat 50 procent van de wereldbevolking weleens Ethereum zou kunnen gebruiken.

Op dit moment genereert het netwerk volgens Russ 1,8 miljard dollar aan winst per jaar. Als dat getal met 33 procent groeit voor 10 jaar, dan zou dat een waarde opleveren van 458 miljard dollar.

Dat zou betekenen dat Ethereum met zijn huidige market cap van 439 miljard dollar ondergewaardeerd is.

Is ethereum overgewaardeerd?

Op basis van een andere meetmethode kun je weer stellen dat ethereum overgewaardeerd is. Bijvoorbeeld als je het project vergelijkt met andere blockchains.

Russ gebruikt daarvoor een formule die de market cap van een blockchain pakt, om deze vervolgens te delen door de total value locked (TVL) op diezelfde blockchain.

De TVL is een statistiek die aangeeft hoeveel kapitaal er in de smart contracts van de desbetreffende blockchain zit.

Op basis van die analyse komt Russ op een waardering van 376 miljard dollar voor ethereum en zou de blockchain met zijn huidige market cap zelfs overgewaardeerd zijn.

Het is allemaal maar het hoe je er naar kijkt dus.

Mocht Ethereum met 33 procent per jaar blijven groeien, dan zou een investering van 1.000 dollar vandaag na tien jaar een waarde van 17.319 dollar kunnen bereiken. Zo rekent Russ ons voor.


The post Brian Russ: “Ethereum kan nog 17x over de kop” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.