Breakout BTC Voorteken Crypto Crash? Kan Bitcoin Instorten?

De Bitcoin koers is gisteren naar een key level gestegen, maar heeft hier geen break-out kunnen maken. Op donderdag is Bitcoin met -1,6% gedaald naar $42.150 na een mislukte poging om een break-out te maken, en nadat de Federal Reserve van de VS besloot het huidige rentepercentage te behouden.

Kan Bitcoin instorten en kan dit een voorteken zijn voor een crypto markt crash of zou Bitcoin de komende dagen opnieuw zijn resistance bij de $44.000 kunnen testen?

Federal Reserve Behoudt Rente van 5,25 – 5,50% terwijl Bitcoin van Resistance Zakt

Gisteren was de eerste FOMC (Federal Open Market Committee) meeting van 2024. Hierin kijkt de Federal Reserve naar de economische cijfers van afgelopen periode en bepaalt hieruit hoe hoog de huidige inflatie is en hoe hoog de referentierente moet worden in de VS.

Uit de meeting van gisteren bleek dat de VS een inflatiepercentage van 2% zou kunnen hebben, hoewel de Federal Reserve hier nog niet genoeg bewijs voor heeft. Daarom heeft de Fed besloten om het huidige rentepercentage van 5,25% tot 5,5% te behouden.

Dit zou voor de crypto markt een tegenslag kunnen zijn, omdat deze rente al vele maanden op dit hoge niveau ligt. Een hogere rente zorgt ervoor dat investeerders minder behoefte hebben aan riskante investeringen zoals volatiele aandelen en cryptocurrency’s.

Een deel van de markt ziet de uitkomst van de FOMC meeting ook als goed nieuws, omdat de Fed niet heeft besloten om de huidige rente te verhogen.

Bitcoin Koers Verwachting na Mislukte Break-Out Poging – Kan Bitcoin Instorten en een Crypto Crash Veroorzaken?

De Bitcoin koers stuiterde gisteren tegen een plafond rond de $43.800 en is vanaf dat punt onderuit gezakt in een rebound richting de $42.000. Momenteel ligt de Bitcoin koers op $42.120 na een daling van -1,5% in de afgelopen 24 uur en een stijging van +5,2% in de afgelopen week.

Door de daling van vandaag is BTC ook onder zijn 30-daagse moving average (geel) komen te liggen. Ook dit niveau kan als resistance dienen voor de komende periode. Bitcoin zal dus eerst weer door de moving average rond de $42.800 moeten breken voordat de cryptomunt opnieuw de resistance bij de $44.000 kan testen.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers grafiek – TradingView

De Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin is onder de 50 komen te liggen. Dit indiceert nog steeds een neutraal niveau, wat BTC genoeg momentum zou moeten geven om door de $42.800 te breken. Bitcoin zou deze week af kunnen sluiten rond de $43.500 en mogelijk volgende week de resistance van $44k weer kunnen testen.

Gezien de Federal Reserve dit jaar meerdere dalingen in rente heeft voorspeld, zou BTC later dit jaar een nieuwe All Time High boven de $69k neer kunnen zetten. Daarnaast kan Bitcoin profiteren van nieuw kapitaal dat de markt binnenstroomt dankzij de spot Bitcoin ETF en een mogelijke stijging als gevolg van de Bitcoin halving die in april gepland staat.

Alternatief voor Bitcoin Bereikt Mijlpaal van $10 Miljoen – Meeliften op de Volgende Bitcoin Halving

De Bitcoin halving is een belangrijke gebeurtenis die de block rewards voor Bitcoin miners na elke 210.000 blocks (ongeveer 4 jaar) halveert. De Bitcoin halving van 2024 staat gepland in april en een opkomende crypto mining project, Bitcoin Minetrix, biedt vroege investeerders de mogelijkheid om hier extra van te profiteren.

Normaalgesproken heb je voor het minen van Bitcoin een GPU of mining machine nodig. Jouw mining machine kan gebruikt worden om lastige rekensommen op te lossen en daarmee transacties op de Bitcoin blockchain te verifiëren, waarvoor je Bitcoins als beloning krijgt.

Na de lancering van Bitcoin Minetrix is dit echter niet meer nodig, omdat dit project je toegang geeft tot cloud mining. Hierbij maak je gebruik van de hardware van een provider. Bitcoin Minetrix noemt dit systeem Stake-to-Mine. Door het staken van de native token van BTC.MTX verdien je mining credits waarmee kunt minen via de cloud en BTC kunt verdienen.

Ook verdien je door het staken extra tokens die je aan de staking pool kan toevoegen of verkopen (mogelijk met winst). Deze token is echter nog niet gelanceerd en kan alleen gekocht worden tijdens de presale, waarbij al meer dan $10 miljoen van de beoogde $15 miljoen is opgehaald.

Dit betekent dat de presale binnenkort kan eindigen en dat je BTC.MTX nog maar voor een beperkte tijd kan kopen in de presale. Deze tokens hebben nu een scherpe prijs van $0,0132 per token, maar zullen binnenkort in waarde stijgen nog voordat ze worden gelanceerd.

Door BTC.MTX te kopen tijdens de presale, krijg je de keuze om deze tokens direct te staken voor passieve beloningen vóór de lancering van het project.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Breakout BTC Voorteken Crypto Crash? Kan Bitcoin Instorten? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.