BRC20.com haalt $1,5 miljoen op voor tokenplatform

Het tokensplatform BRC20.com heeft $1,5 miljoen aan financiering opgehaald. Onder leiding van UTXO Management krijgt het bedrijf dat werkt aan NFT’s op bitcoin extra groeigeld.

De investeringsronde kwam onder andere met geld uit de koker van Zanshin Capital Management, Unbroken Chain, One Block Capital, Sora Ventures, OWL Ventures, Bitcoin Frontier Fund, Hamble en New Tribe Capital.

Sinds maart 2023 winnen BRC-20 tekens steeds meer controversieel terrein in de bitcoinspace. Dit is een standaard waarmee je via Ordinal inscripties zogenoemde tokens kunt uitgeven op bitcoin. Het heeft iets weg van ERC-20, een manier om dit op ethereum te doen.

“Het nieuws van vandaag is een belangrijke mijlpaal in de reis van BRC20.com, aangezien we enkele van de meest actieve en strategische investeerders in de bitcoin- en web3-ecosystemen aankondigen die zich aansluiten (…)”, aldus het bedrijf in een verklaring aan Bitcoin Magazine.

Daarbij moet gezegd worden: UTXO Management is de vermogensbeheertak van BTC Inc, het moederbedrijf van Bitcoin Magazine.

Er is ook kritiek op Ordinals. Het neemt veel ruimte op in de blockchain, waardoor de transactiekosten stijgen. Het zijn echter wel compleet geldige transacties en dus accepteren de meeste miners ze met alle liefde (vanwege de econonische prikkels).

Onlangs kregen de Taproot Wizards ook al een flinke investering van maar liefst $7,5 miljoen. Taproot is de soft fork waarmee het makkelijker is geworden om arbitraire data in de bitcoin blockchain op te slaan.


The post BRC20.com haalt $1,5 miljoen op voor tokenplatform appeared first on Bitcoinmagazine.nl.