Brazilië wil 15% belasting heffen over “buitenlandse” inkomsten uit cryptovaluta

De Braziliaanse Senaat heeft nieuwe regels omtrent inkomstenbelasting goedgekeurd. Het kan betekenen dat burgers tot 15% moeten betalen op de inkomsten uit cryptocurrency’s. Een belangrijk detail is wel dat dit geldt voor cryptovaluta die op internationale beurzen worden aangehouden.

De verordening moet nog wel worden goedgekeurd door president Luiz Inacio Lula da Silva. Maar áls hij zijn handtekening onder het voorstel zet, kan de wet al vanaf 1 januari van kracht gaan. Het wetsvoorstel is al goedgekeurd door de Kamer van Afgevaardigden.

Brazilianen die meer dan $1.200 verdienen bij buitenlandse beurzen en investeringsfondsen, zullen onder de regeling komen te vallen. Volgens Yahoo Finance heeft de regering voor het nieuwe jaar een doelstelling gezet om $4 miljard dollar uit belastingen op te halen.

Senator Rogerio Marinho heeft kritiek op de wet. Hij stelt dat de regering een belasting heeft ingevoerd vanwege slecht beleid.

Cryptocurrency’s zijn steeds populairder geworden in Brazilië, waarbij het land volgens een Chainalysis-rapport op de negende plaats staat qua crypto-adoptie. Volgens CoinDesk heeft het land ook ongeveer $100 miljoen aan activa onder beheer heeft voor spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s).

Daarnaast moeten bedrijven bij de belastingdienst aangeven hoeveel ze aanhouden in crypto’s. Een jaar geleden hadden 12.000 bedrijven bitcoin op de balans staan. Tether was ook populair in het land.


The post Brazilië wil 15% belasting heffen over “buitenlandse” inkomsten uit cryptovaluta appeared first on Bitcoinmagazine.nl.