Borgtocht van CZ van Binance afgewezen door federale rechter

Changpeng ‘CZ’ Zhao, de oprichter van Binance, moet in de Verenigde Staten blijven. Hij hoopte op borgtocht te mogen, maar dat voorstel is nu door de federale rechter afgewezen.

Borgtocht afgewezen

Het Amerikaanse ministerie van Justitie diende een motie in die hem verplicht om in het land te blijven tot hij begin volgend jaar wordt veroordeeld.

Zhao bekende vorige week schuldig te zijn aan het overtreden van de Bank Secrecy Act en nam ontslag als CEO van Binance. De beurs zelf pleitte schuldig aan de beschuldigingen van het overtreden van sancties en wetten, en stemde in om een boete van $4,3 miljard te betalen. Verder gaan ze beter monitoren om zich aan de regels te kunnen houden, en zullen ze verslag uitbrengen aan de Amerikaanse regering.

Nadat Zhao schuld had bekend, verleende een rechter hem borgtocht in ruil voor $175 miljoen. Zhao plaatste $15 miljoen op een trustrekening en liet drie borgstellers meer dan $5 miljoen aan onderpand stellen om de obligatie veilig te stellen.

Volgens de voorwaarden mocht hij dan terugkeren naar de VAE, waar ook zijn vrouw en kinderen wonen.

Advocaten van het Amerikaanse ministerie van Justitie hebben echter actie ondernomen om Zhao in de VS te houden, met het argument dat het risico te groot zou zijn om het land te ontvluchten. Er is namelijk geen uitleveringsverdrag tussen de VS en de VAE, en daarnaast is CZ bijzonder welvarend.

Ze dringen er niet op aan om hem in de gevangenis te zetten voorafgaand aan zijn veroordeling op 23 februari 2024.  Zijn vrouw en kinderen kunnen echter maanden niet verhuizen vanwege de veroordeling.

Zhao riskeert een gevangenisstraf van een paar maanden tot maar liefst tien jaar, aldus het DOJ.


The post Borgtocht van CZ van Binance afgewezen door federale rechter appeared first on Bitcoinmagazine.nl.