BOOM! 50 miljoen positieve bitcoin adressen, adoptie stijgt met 20%

De bitcoin koers is aan een indrukwekkende periode bezig en vannacht schoot de digitale munt zelfs over de 44.000 dollar heen. Het is goed om te zien dat de stijgingen niet beperkt blijven tot de koers, want ook het aantal adressen op de blockchain met een positieve balans zit in de lift.

Inmiddels is er volgens de data van Santiment sprake van meer dan 50 miljoen adressen met een positieve balans.

Adoptie bitcoin schiet omhoog

Volgens Santiment onderstreept de stijging van het aantal adressen met een positieve balans de extreme mate van adoptie die bitcoin momenteel ondergaat.

Steeds meer mensen zien in bitcoin een potentiële bescherming tegen inflatie en kiezen ervoor om de digitale munt als hun primaire spaarmiddel te gebruiken.

Zo gaat bitcoin de concurrentie met goud steeds meer aan en blijft de market cap van de digitale munt toenemen ten opzichte van het fysieke edelmetaal.

De huidige stijgingen in het aantal adressen met een positieve balans en natuurlijk de bitcoin koers, zijn het gevolg van de hype omtrent de lancering van de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs en natuurlijk de volgende halving die voor de deur staat.

Zijn er ook gevaren?

Er zijn natuurlijk ook gevaren. Resultaten uit het verleden bieden immers geen garanties voor de toekomst en zeker niet als het over bitcoin gaat.

In het verleden bleek dat bitcoin vooral na de halvings goed presteerde. Het zou echter goed kunnen dat mensen daar nu in extreme mate op voorsorteren, waardoor het effect juist omdraait.

Iedereen koopt zich voor de halving in, om vervolgens na de halving te verkopen.

Zo zou het kunnen dat we ditmaal, in tegenstelling tot de halvings uit het verleden, al een all-time high kunnen neerzetten voordat we de volgende halving hebben gehad. Je kunt er immers niet vanuit gaan dat de bitcoin koers zich altijd in dezelfde patronen zal blijven bewegen.

Mensen leren en passen zich aan op het verleden, waardoor de cyclussen ook aan verandering onderhevig zijn.


The post BOOM! 50 miljoen positieve bitcoin adressen, adoptie stijgt met 20% appeared first on Bitcoinmagazine.nl.