Bodem voor bitcoin schuift omhoog naar $50.000?

De Realized Price voor korte-termijn holders van bitcoin is door de gigantische stijgingen van de afgelopen periode opgeschoven naar 50.000 dollar. Dat is indrukwekkend, omdat deze koers één maand geleden nog op 40.000 dollar lag. De stijgingen van deze statistiek zijn een goed teken, want meestal fungeert dit koersniveau als een belangrijk steunpunt voor de bitcoin koers.

Wat is de Realized Price?

De Realized Price voor bitcoin vertegenwoordigt de gemiddelde inkoopkoers van alle bitcoin. Om deze koers te bereiken pak je de laatste koersen waarvoor alle bitcoin op de blockchain voor het laatst van eigenaar zijn gewisseld.

Je kunt hem vervolgens nog specifieker maken door naar bepaalde tijdsperioden te kijken. In dit geval kijken we dus naar de gemiddelde inkoopkoers van korte-termijn holders.

Dat zijn mensen die hun bitcoin binnen de afgelopen 155 dagen hebben gekocht en dat zijn dus investeerders die relatief kort geleden zijn ingestapt.

Meestal zijn stijgingen van de Realized Prize voor korte termijn holders dus een logisch gevolg van koersstijgingen, maar het mooie is dat er hiermee ook een belangrijk steunpunt op hogere koersen terechtkomt.

Bitcoin gedraagt zich als in december 2020

De stijging van de korte-termijn holders Realized Price van 9 procent binnen één week betekent een met december 2020 vergelijkbare stijging. Deze stijgingen gingen uiteindelijk vooraf aan de stijging van de bitcoin koers van ongeveer 17.000 naar 64.000 dollar tijdens de bullrun van 2021.

Die bullrun culmineerde vervolgens in november 2021 met de bitcoin koers van 69.000 dollar, die inmiddels net aan overklast is door de nieuwe all-time high van 69.200 dollar.

Het zou fantastisch zijn als bitcoin vergelijkbare resultaten kan neerzetten deze bullrun. Dat zou uiteindelijk een bitcoin koers van richting de 200.000 dollar kunnen opleveren. Koersen die voor veel bitcoiners die al jaren stacken hun levens kunnen veranderen.

Ben jij op dit moment tevreden over het aantal bitcoin dat je bezit of ben je nu al van plan om tijdens de volgende bearmarkt veel harder te stacken dan je in 2022-2023 hebt gedaan?


The post Bodem voor bitcoin schuift omhoog naar $50.000? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.