Bloomberg: Spot ETH ETFs kunnen 25% van BTC vraag aantrekken

In een recent interview van Bitwise, deelde Bloomberg ETF-analist James Seyffart zijn verwachtingen over de vraag naar spot Ethereum ETFs. Hij denkt dat deze ETFs 20% tot 25% van de vraag naar spot Bitcoin ETFs zullen hebben. Zijn collega, Eric Balchunas, verwacht een iets lagere vraag van 15% tot 20%.

Beperkingen van Ethereum ETFs

Seyffart legt uit dat zijn schatting lager is omdat Ethereum ETFs bepaalde beperkingen hebben. In tegenstelling tot Bitcoin ETFs, zullen Ethereum ETFs geen staking bevatten. Dit betekent dat investeerders geen opbrengst kunnen verdienen zoals houders van ETH dat wel kunnen. Ook kunnen ETF-investeerders geen gebruik maken van de brede toepassingen van Ethereum.

Verschil tussen ETF en futures

Seyffart zegt dat Ethereum futures ETFs in de VS, die slechts 12% van de activa van Bitcoin futures ETFs hebben, geen goed voorbeeld zijn voor het schatten van de vraag. In buitenlandse markten hebben Ethereum futures ETFs 20% tot 30% van de activa van Bitcoin futures ETFs.

Uiteindelijk voorspelt Seyffart dat spot Ethereum ETFs grote lanceringen zullen hebben, maar niet zo groot als die van spot Bitcoin ETFs. “Er zal vraag zijn,” besluit hij, maar het zal kleiner zijn.

Bitwise verwacht veel vraag naar spot Ethereum ETFs

Bitwise CIO Matt Hougan verwacht ook veel vraag naar spot Ethereum ETFs. Hij denkt dat deze vraag uit twee hoofdbronnen komt. Ten eerste benadrukt hij het belang van diversificatie voor investeerders. Veel investeerders zullen aanvankelijk een diversificatiestrategie volgen. Over vijf jaar verwacht Hougan dat de meeste professionele investeerders een gediversifieerde portefeuille willen.

Hougan zegt: “[Investeerders] willen niet slechts één aandeel bezitten. Ze willen niet slechts één obligatie bezitten. Waarom zouden ze dan slechts één crypto asset bezitten?” Ten tweede benadrukt hij de aantrekkingskracht van Ethereum als een “snelle groeitechnologie-investering”, aangedreven door toepassingen zoals stablecoins, non-fungible tokens, DeFi, gaming en sociale apps.

Goedkeuring van Ethereum ETFs

De Amerikaanse SEC heeft onlangs op 23 mei verschillende regelwijzigingen goedgekeurd, waardoor beurzen verschillende spot Ethereum ETFs kunnen noteren en verhandelen. Een van de goedgekeurde voorstellen was de aanvraag van NYSE Arca voor het voorgestelde fonds van Bitwise. Ondanks deze vooruitgang moet de SEC nog steeds de registratieverklaringen van elke firma verwerken.

Hoewel de exacte lanceringsdatum nog onduidelijk is, speculeert Seyffart dat de lanceringen binnen enkele weken of langer kunnen plaatsvinden. JP Morgan verwacht dat deze producten voor november worden gelanceerd.


The post Bloomberg: Spot ETH ETFs kunnen 25% van BTC vraag aantrekken appeared first on Bitcoinmagazine.nl.