Bloomberg-analist: ‘SEC gaat mogelijk alle Bitcoin ETFs goedkeuren in januari’

Volgens Bloomberg-analist James Seyffart is het goed mogelijk dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) alle Spot Bitcoin ETFs op hetzelfde moment goedkeurt in januari 2024.

Waarom?

Omdat de SEC tegen alle verwachtingen in heel vroeg een beslissing nam op de ETF van Franklin Templeton. Om die reden lijken ze de weg vrij te maken voor een lancering in januari.

Vroege beslissing van de SEC

“Wow. De SEC besluit nu wel heel vroeg over de aanvraag van Franklin. Ze hoefden in principe pas op 1 januari een beslissing te nemen. Het is verder opvallend dat Franklin de enige aanvrager is die nog geen geüpdate S-1 heeft ingeleverd. Ik vraag me af in hoeverre dat impact heeft…

Een super vroege beslissing op Franklin vandaag (en mogelijk ook die van Hashdex) zou alles gereedmaken voor een golf van goedkeuringen in januari”, aldus Seyffart.

De beslissing op de aanvraag van Hashdex werd echter uitgesteld door de SEC, waardoor Seyffart nu ook weer in onzekerheid is over de datum van 10 januari 2024.

Wat kan er nog gebeuren?

Er kan volgens Seyffart nog van alles gebeuren. We praten soms alsof de goedkeuring al een feit is, maar vergeet niet dat de mogelijkheid op afwijzing nog altijd bestaat.

Als eerste kan het volgens Seyffart zijn dat er nog vertraging op de lijn komt en het allemaal langer duurt dan 10 januari 2024. Verder kunnen de aanvragen ook nog steeds afgewezen worden.

Wordt het de tweede optie, dan kan het nog heel lang duren voordat we de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten krijgen. Soms lijkt het wel alsof de SEC de ETFs bewust probeert tegen te houden. Want wat is nu het verschil tussen een Bitcoin Futures ETF en een Spot Bitcoin ETF…?


The post Bloomberg-analist: ‘SEC gaat mogelijk alle Bitcoin ETFs goedkeuren in januari’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.