Blockless haalt $8 miljoen op om blockchain computing power te vereenvoudigen

Blockless, een decentralized physical infrastructure (DePIN) project, heeft $8 miljoen opgehaald in pre-seed en seed financiering om blockchain computing power voor gebruikers te stroomlijnen.

Belangrijkste financieringsdetails

NGC Ventures leidde de pre-seed ronde van $ 3 miljoen, terwijl M31 Capital en Frachtis samen de seed ronde van $ 5 miljoen leidden. Andere investeerders waren No Limit Holdings, MH Ventures, Interop Ventures en Plassa Capital. Mede-oprichter Butian Li onthulde dat de pre-seed ronde in maart 2022 werd afgesloten en de seed ronde in april 2023.

Projectvisie en functionaliteit

Blockless wil rekenkracht toegankelijker maken via zijn netwerk. Gebruikers hebben geen speciale nodes of software nodig. Het WebAssembly (WASM) applicatieraamwerk heeft een “genestelde node” binnen applicaties. Wanneer gebruikers een applicatie openen, stellen ze automatisch rekenbronnen beschikbaar via het Blockless netwerk.

Operationeel mechanisme

Li vergeleek Blockless met een “matchmaking service” zoals Uber. Blockless verbindt applicaties met gebruikers om aan hun behoefte aan rekenkracht te voldoen. Gebruikers ontvangen beloningen van de applicaties en Blockless voor hun bijdragen.

Toekomstplannen

Blockless is van plan om in de komende weken zijn testnet te lanceren. Het mainnet en het eigen token, BLESS, zullen naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar worden gelanceerd. Het project gebruikt de Cosmos SDK om zijn eigen netwerk en token te creëren.

Met $ 8 miljoen aan nieuwe financiering wil Blockless de gebruikerservaring op het gebied van blockchain computing vereenvoudigen. De innovatieve aanpak en toekomstige lanceringen van het project beloven een grote impact te hebben in de DePIN-sector.


The post Blockless haalt $8 miljoen op om blockchain computing power te vereenvoudigen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.