Block van Jack Dorsey onderzocht, twijfels over naleven regels bitcoin

Block, het bedrijf van Jack Dorsey, wordt naar verluidt onderzocht door de Fed vanwege problemen met het naleven van regels.

Onderzoek naar Block wegens cryptobetalingen

Te midden van een steeds strenger optreden tegen de crypto-industrie door Amerikaanse toezichthouders, is nu ook Block onderwerp van gesprek bij de autoriteiten. Het bedrijf heette voorheen nog Square en het bekendste product van de makers is de Cash App.

Federale aanklagers hebben de interne processen van het bedrijf onderzocht (waaonder dus hun crypto-activiteiten). NBC News schrijft over de zaak. Aanklagers onderzoeken naar verluidt “vermeende wijdverbreide en jarenlange tekortkomingen in de naleving”. De berichtgeving baseert deze uitspraken op informatie van een voormalig werknemer.

Block zou naar verluidt crypto-transacties van terroristische groeperingen hebben verwerkt. Ook zou het “duizenden transacties” hebben afgehandeld vanuit Iran, Rusland, Cuba, Iran en Venezuela. Dit zijn landen waar op dat moment allemaal economische sancties op waren opgelegd. Verder zouden deze bitcointransacties in kwestie niet met de overheid zijn gedeeld.

Block reageerde niet onmiddellijk op het verzoek om commentaar. Het bedrijf heeft de volgende verklaring aan NBC News verstrekt:

“Block heeft een verantwoordelijk en groot programma om de regels na te leven en we passen dit regelmatig aan om het hoofd te bieden aan opkomende bedreigingen en een evoluerend klimaat van regels voor sancties.”

“Dit omvat systemen, tools en processen voor het screenen van sancties, evenals het onderzoeken en rapporteren van kwesties in lijn met onze wettelijke verplichtingen.”

“Het voortdurend verbeteren van de veiligheid en beveiliging van ons ecosysteem is een topprioriteit voor Block. We blijven ons inzetten om aanzienlijk te blijven investeren in onze compliance.”


The post Block van Jack Dorsey onderzocht, twijfels over naleven regels bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.