Block van Jack Dorsey gaat elke maand 10% van bruto winst in bitcoin investeren

Block, voorheen bekend als het Square, maakt bekend dat het 10% van zijn bitcoin gerelateerde brutowinst terug in de grootste cryptovaluta zal herinvesteren. Deze stap is onderdeel van het nieuwe beleid van het bedrijf  van Jack Dorsey om vertrouwen uit te spreken in bitcoin.

Block kiest voor bitcoin

Op 2 mei 2024 deelde Dorsey zijn visie voor Block met zijn aandeelhouders. Een groot deel van deze visie ging over bitcoin, getuige alleen al de eerste paar pagina’s van het document, maar ook gezien het antwoord dat Dorsey geeft op de volgende vraag: “Why the hell are you all spending so much time on bitcoin?”

Er volgt een driedelig antwoord: 3% van de resources van het bedrijf zijn gericht op bitcoin, dus het valt enigszins mee. Ten tweede gelooft Dorsey dat de wereld en het internet een “native internet currency”  nodig heeft. Een protocol voor geld dat door niemand gecontroleerd of beheerd wordt. En ten derde ziet Dorsey dat bitcoin zijn bedrijf kan helpen om meer mensen in de hele wereld te bereiken, die simpelweg met fiat betaalrails lastiger te bereiken zijn.

In de aandeelhoudersbrief staat ook dat het bedrijf iedere maand nu bitcoin gaat kopen. DCA op bedrijfsniveau, dus!

Kwartaalcijfers

Block boekte in het eerste kwartaal een aanzienlijke omzetstijging, met een brutowinst van $2,09 miljard. De winsten overtroffen de schattingen van Wall Street, wat leidde tot een aanzienlijke stijging van de aandelenkoersen van 7,4%.

Het bedrijf heeft zijn verwachte EBITDA voor het hele jaar herzien van $2,63 miljard naar $2,76 miljard. Allemaal goed nieuws dus!

Tegelijk is er naar verluid wel een onderzoek gestart naar het bedrijf door de Amerikaanse autoriteiten, omdat het antiwitwaswetten niet nauw genoeg zou hebben nageleven. Betalingen naar gesanctioneerde landen zijn onderdeel van de beschuldiging.


The post Block van Jack Dorsey gaat elke maand 10% van bruto winst in bitcoin investeren appeared first on Bitcoinmagazine.nl.