Block start met pre-orders van Bitkey hardware wallet voor 95 landen

Block, het bedrijf van Jack Dorsey, gaat zijn self-custodial bitcoin wallet in meer dan 95 landen leveren. Het fintech deelt dat de pre-orders voor de Bitkey wallet nu is gestart.

Bitkey bestaat uit een mobiele app, een hardwareapparaat en ook recovery tools. Met de app kunnen klanten bitcointransacties doen, terwijl het hardwareapparaatje de private keys van de bitcoin offline opslaat.

De app en het fysieke wallet bewaren twee van de drie keys die worden gebruikt om de bitcoin van een klant te beveiligen. De derde private key wordt opgeslagen op de servers van Bitkey. Dit is nodig als je transacties wilt verifiëren die klanten alleen vanaf hun telefoon doen. Dit kan handig zijn als je je hardwareapparaat niet bij de hand hebt, of bent kwijtgeraakt.

Bitkey deelde in de zomer dat de bètatests zijn begonnen waarbij enkele bitcoiners al een exemplaar opgestuurd kregen. Verder is de wallet en app gelinkt aan de Cash App en Coinbase, waardoor klanten eenvoudig met één klik op de knop bitcoin kunnen kopen en overhevelen naar cold storage. Het voordeel is dat deze accounts al door de Know Your Customer (KYC) procedures zijn gekomen!

De pre-orders van Bitkey zullen naar verwachting begin 2024 worden verzonden, aldus Block.


The post Block start met pre-orders van Bitkey hardware wallet voor 95 landen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.