BlackRock’s Bitcoin ETF: Een Nieuwe Risicostrategie

BlackRock heeft een nieuwe strategie voorgesteld voor haar Bitcoin ETF, gericht op het verschuiven van het risico van banken naar crypto market makers. Dit werd duidelijk tijdens een recente bijeenkomst met de SEC en Nasdaq, zoals vermeld in een SEC-memo over een vergadering in november.

In dit voorstel introduceert BlackRock een vernieuwde methode voor het inwisselen van ETF-aandelen. De Bitcoin ETF van het bedrijf zou, indien goedgekeurd, beleggers de mogelijkheid bieden om indirect in Bitcoin te investeren zonder directe aankoop. Hoewel dit potentieel een nieuwe toegangsweg opent voor investeringen in cryptocurrencies, blijft de SEC voorzichtig vanwege zorgen over mogelijke marktmanipulatie.

Ook is het de vraag of een afgeleid product van bitcoin de prijs goed kan en blijft volgen.

De beslissing van de SEC over de iShares Bitcoin Trust (IBTC) van BlackRock wordt verwacht vóór 15 januari. De T+1 afwikkelingsmethode die BlackRock voorstelt, waarbij orders de volgende werkdag worden afgewikkeld, sluit aan bij nieuwe regelgeving van de SEC die in mei 2024 van kracht wordt.

BlackRock beweert dat deze aanpak de weerstand tegen marktmanipulatie verhoogt en de processen binnen het financiële ecosysteem vereenvoudigt. Dit kan implicaties hebben voor de snelheid en het risico van transacties voor grote financiële instellingen en kan invloed hebben op de instroom van institutioneel geld in de Bitcoin ETF.


The post BlackRock’s Bitcoin ETF: Een Nieuwe Risicostrategie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.