BlackRock wil eigen bitcoin ETF nu ook in investeringsfonds stoppen

BlackRock zou spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) kunnen aanschaffen voor zijn Global Allocation Fund. Dat valt op te maken uit een aangepaste aanvraag bij de beurswaakhond.

BlackRock heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) om toestemming gevraagd om zijn eigen fonds van bitcoin te voorzien.

In het document staat het volgende beschreven:

“Het Fonds kan aandelen verwerven in op de exchange traded products (ETP’s) die in het algemeen de prestatie van de prijs van bitcoin proberen te weerspiegelen door rechtstreeks bitcoin (Bitcoin ETP’s) aan te houden, inclusief aandelen van een Bitcoin ETP gesponsord door een dochteronderneming van BlackRock.”

De grootste vermogensbeheerder van de wereld voegt er aan toe dat ze alleen zullen investeren in bitcoin ETF’s die “zijn genoteerd aan nationale effectenbeurzen”.

Ga er dus maar vanuit dat BlackRock gebruik gaat maken van IBIT. Dit is immers én het grootste Amerikaanse bitcoinspotfonds, maar ook nog eens zijn eigen ETF. Eén plus één is twee. Het iShares Bitcoin Trust (IBIT) bereikte dinsdag een record inflow van $788,3 miljoen op één dag. IBIT bezit momenteel $12,7 miljard aan bitcoin.

Het Global Allocation Fund had volgens BlackRock op 7 maart maar liefst $17,8 miljard aan activa onder beheer. Het bestaat uit Amerikaanse en buitenlandse aandelen, schuldpapieren en geldmarkteffecten.

Eerder deze week heeft BlackRock ook een aanvraag ingediend om spot bitcoin ETF’s op te nemen in zijn Strategic Income Opportunities-fonds, dat meer dan $36,7 miljard bezit.


The post BlackRock wil eigen bitcoin ETF nu ook in investeringsfonds stoppen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.