BlackRock waarschuwt SEC: het classificeren van bitcoin als effect kan problemen veroorzaken

BlackRock waarschuwt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor de mogelijke gevolgen van het classificeren van bitcoin als een effect. Ze uitten deze zorgen in hun bijgewerkte ETF-indiening, waarin ze stellen dat een dergelijke classificatie de handel in en het beheer van bitcoin in de Verenigde Staten bemoeilijken.

BlackRock legde uit dat elke actie van de SEC waarin Bitcoin als een effect wordt aangemerkt waarschijnlijk de handelswaarde ervan zal verlagen. Ze gebruikten de rechtszaken van de SEC tegen Ripple als voorbeeld, waarbij ze benadrukten dat de marktwaarde van XRP daalde van $100 miljard naar $10 miljard nadat de SEC een rechtszaak had aangespannen tegen Ripple en XRP.

Er zijn enkele voorspellingen dat de SEC bitcoin als een effect kan classificeren. De cryptogemeenschap kijkt uit naar de beslissing van de SEC, mogelijk in januari, met betrekking tot een Bitcoin ETF.

Ripple heeft uitdagingen ondervonden als gevolg van acties van de SEC. Ze verloren partnerschappen en zagen de prijs van XRP dalen. Bitcoin en Ethereum zijn echter nog niet geclassificeerd als effecten, een punt dat de aandacht trekt, vooral omdat de SEC andere cryptocurrency’s zoals Cardano analyseert.


The post BlackRock waarschuwt SEC: het classificeren van bitcoin als effect kan problemen veroorzaken appeared first on Bitcoinmagazine.nl.