BlackRock start fonds van $100 miljoen op Ethereum

Het grote BlackRock stuurt 100 miljoen dollar naar de Ethereum blockchain om een nieuw digitaal fonds te starten. BlackRock begint het fonds in samenwerking met Securitize en het doel is om “real-word assets” te tokeniseren en beter toegankelijk te maken voor de markt.

Wat zijn Real World Assets?

We spreken van Real World Assets als het gaat om bijvoorbeeld kunstobjecten, vastgoed of andere zaken die zich in de fysieke wereld bevinden. De tokens moeten dan het eigendom van die assets vertegenwoordigen. In theorie moet dat de verhandelbaarheid ten goede komen.

Maar dit brengt natuurlijk ook gevaren met zich mee. Als je het eigendom van een huis of kunstobject kunt overnemen door het bezitten van een token, hoe zit dat dan met diefstal?

Kun iemand bij een hack dan je huis stelen? Je zou zeggen dat er nog altijd gecentraliseerde partijen aan te pas moeten komen, die transacties controleren en afstempelen; zoals dat in het huidige financiële systeem ook het geval is.

Bij BlackRock lijken ze het wel te willen proberen. Meteen na de aankondiging van het fonds werd een som van 100 miljoen dollar aan USDC op het netwerk van Ethereum geplaatst, die vermoedelijk van BlackRock afkomstig is.

RWA Tokens reageren goed op het nieuws

Uiteraard reageren alle Real World Asset tokens goed op het nieuws. Ribbon Finance (RBN) en Onda schoten met 9,42 en 22 procent omhoog als reactie op het nieuws. Die bewegingen laten zien dat mensen hierdoor ook kansen zien voor andere projecten.

“Dit is een gigantische stap richting de adoptie van Real World Assets”, aldus The Defi Investor. Het lijkt erop dat Real World Assets weleens HET narratief van deze bullrun kunnen worden.

Iedere keer is er iets nieuws en ditmaal, onder aanvoering van BlackRock, zouden Real World Assets weleens de volgende hype kunnen worden. Uiteindelijk moeten we dan nog maar zien wat er over 5 tot 10 jaar van de hype overblijft.

NFTs en DeFi moeten hun echte doorbraak immers ook nog beleven. De bullrun van 2021 was leuk, maar dat was vooral speculatie en daar is het vooralsnog bij gebleven.


The post BlackRock start fonds van $100 miljoen op Ethereum appeared first on Bitcoinmagazine.nl.