BlackRock sprak voor vierde keer met SEC over bitcoin ETC

BlackRock heeft wederom een vergadering gehad met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het was alweer de vierde keer dat de twee in korte tijd bij elkaar komen om te praten over de langverwachte spot bitcoin exchange traded fund (ETF).

Deze laatste discussie is vastgelegd in een officieel document. Het ging over afspraken tussen de SEC en potentiële emittenten, zoals dat vaker gebeurt.

De SEC, onder leiding van voorzitter Gary Gensler en zijn team, is actief betrokken geweest bij deze discussies. De toezichthouder moet goedkeuring geven aan de aanvraag van BlackRock, of ze kunnen de filing afwijzen. Er zijn echter veel indicators dat de ETF gaat worden goedgekeurd.

Deze bijeenkomst was specifiek gericht op de “iShares Bitcoin Trust onder NASDAQ Rules 57119(d)”. Een drietal vertegenwoordigers van BlackRock ging in gesprek met de beurswaakhond. Volgens ETF-analist Seyffart was voorzitter Gensler zélf er ook bij.

Naar verluidt gaat het nog steeds over de vraag of het een in-kind of cash created ETF gaat worden. Het zijn twee methoden waarop er bitcoin uit de spotmarkt moet worden gekocht om de prijs gelijk te houden met het aandeel.

SEC-voorzitter Gensler liet zich gisteren nog gepikeerd uit op een vraag van een journalist. Ze vroeg naar de staat van de ETF-aanvragen. Gensler wilde daarin benadrukken hoe klein bitcoin is ten opzichte van de treasuriesmarkt, zowel voor de overheid als ook de kapitaalmarkten.

Analisten zoals Seyffart speculeren dat er tussen 5 en 10 januari een beslissing over de spot Bitcoin ETF zal komen.


The post BlackRock sprak voor vierde keer met SEC over bitcoin ETC appeared first on Bitcoinmagazine.nl.