BlackRock spaart al 11.439 BTC voor klanten van bitcoin ETF

De bitcoin ETF van BlackRock heeft binnen twee dagen maar liefst 11.439 BTC uit de markt gekocht. Donderdag was het fonds met de ticker IBIT voor het eerst te verhandelen.

IBIT staat uitgeschreven ook wel voor het iShares Bitcoin Trust. Samen met nog 10 andere ETF-aanvragen mochten ze afgelopen donderdag de handel starten op de Nasdaq-beurs.

Het gerapporteerde bezit van IBIT staat nu om precies te zijn op 11.439,2198 bitcoins. Omgerekend heeft het een marktwaarde van grofweg $500 miljoen.

Er gingen nog wat twijfels rond op X nadat cryptofan Martyparty deelde dat dit bedrag in contanten werd aangehouden en niet in bitcoin.

Dit werd echter al snel aangepast, waarbij de IBIT van BlackRock terugkeerde naar een 100% bitcoinfonds. De speculatie kwam direc top gang over de dekking van IBIT, maar het lijkt storm in een glas water te zijn.

 

 

Op het moment van schrijven staat bitcoin op $42.885. Donderdag was dat nog $49.000, na al het enthousiasme omtrent de ETF-goedkeuring – wat neerkomt op een daling van zo’n 12%.

Andere vermogensbeheerders sparen ook bitcoin voor hun klanten. Zo is er een uitstroom gaande uit het Grayscale Bitcoin Trust. Het zou gaan om grofweg $600 miljoen, terwijl Fidelity ook twee goede eerste dagen achter de rug heeft. Ze nemen na BlackRock de tweede plek ik, gevolgd door Ark Invest (op basis van publiek beschikbare data).


The post BlackRock spaart al 11.439 BTC voor klanten van bitcoin ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.