BlackRock Passeert MicroStrategy in Bitcoin Bezit met een Totaal van 196.065 BTC

In de afgelopen week heeft BlackRock’s iShares Bitcoin Trust ETF (IBIT) MicroStrategy voorbij gestreefd omdat het nu meer bitcoin bezit. BlackRock heeft nu 196.065 bitcoin, wat meer is dan de 193.000 bitcoin die MicroStrategy heeft. Dit gebeurde snel na de lancering van IBIT in januari, de eerste bitcoin ETF van BlackRock.

BlackRock heeft nu meer bitcoin dan MicroStrategy

De snelle toename van BlackRock’s bitcoin bezit laat de groeiende interesse van beleggers in spot bitcoin ETF’s zien. Dit wordt ondersteund door uitspraken van Michael Sonnenshein, de CEO van Grayscale, die onlangs sprak over de grote vraag naar deze ETF’s. Hij zei dat deze vraag het aanbod van nieuwe bitcoin op de markt overtreft, wat de prijs van bitcoin omhoog duwt.

Bitcoin ETF’s duwen prijs omhoog

ETF expert Nate Geraci merkte op dat de instroom van geld in spot bitcoin ETF’s de afgelopen twee maanden groter is dan de instroom in alle fysieke goud ETF’s van de afgelopen vijf jaar. Dit toont aan hoe groot de interesse is. De handelsvolumes van deze bitcoin ETF’s zijn zelfs de $100 miljard gepasseerd.

Door deze grote handelsactiviteit houden spot bitcoin ETF’s nu 4% van de totale bitcoin voorraad in handen. Dit heeft bijgedragen aan het bereiken van een nieuwe all-time high voor de prijs van bitcoin. Maar er volgde snel een scherpe daling in de prijs, die van $69.952 naar $66.120 ging. Op het moment van schrijven staat bitcoin weer rond $69.300.

MicroStrategy voorbij gestreefd

MicroStrategy, dat al sinds 2020 bitcoin aan het kopen is, heeft zich onlangs omgevormd tot een bitcoin ontwikkelingsbedrijf. Dit wijst wel op het vertrouwen van oprichter Michael Saylor en de lange termijn toewijding aan bitcoin van MicroStrategy. Desondanks zijn ze dus niet meer het bedrijf met het grootste bitcoin bezit, dat is op dit moment BlackRock. Dit laat het toenemende accepteren van bitcoin onder institutionele beleggers zien, wat uiteraard erg bullish is.


The post BlackRock Passeert MicroStrategy in Bitcoin Bezit met een Totaal van 196.065 BTC appeared first on Bitcoinmagazine.nl.