BlackRock lijkt ook in te zetten op Ether ETF

Vermogensbeheerder BlackRock lijkt de eerste stappen te hebben gezet in de richting van een Ether ETF.

Op de website van Delaware’s Division of Corporations bleek donderdag dat een iShares Ethereum Trust was geregistreerd. In juni gebeurde hetzelfde al met de iShares Bitcoin Trust, vlak voordat BlackRock de aanvraag voor een bitcoin ETF indiende.

BlackRock heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

De iShares-producten van het bedrijf is al vrij groot van omvang. Ze zijn koploper op het gebied van ETF’s, met meer dan $2,3 biljoen aan beheerd vermogen. Omgeschreven: $2.300 miljard.

De prijs van ether steeg donderdag met 7% en bereikte voor het eerst sinds april de grens van $2.000. De koers van bitcoin zag een soortgelijke prijsstijging toen vermogensbeheerders deze zomer begonnen met het indienen van aanvragen voor de lancering van ETF’s. Ook vandaag steeg bitcoin weer als reactie op het ethernieuws, in de richting van $37.000.

De Securities and Exchange Commission heeft nog steeds geen bitcoin ETF goedgekeurd. De toezichthouder verzet zich al lang tegen een spotmarkt bitcoin fonds.

Als de SEC bitcoin ETF’s toestaat, zouden etherfondsen waarschijnlijk de volgende zijn. Ether is de tweede populairste cryptovaluta, na bitcoin.


The post BlackRock lijkt ook in te zetten op Ether ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.