BlackRock Lanceert ETH Fund, Zal SEC ETH Als Security Bestempelen? – Wat Gaat Ethereum Doen?

Blackrock, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, heeft een nieuw fonds van $100 miljoen gelanceerd op de Ethereum blockchain. Ze doen dit in samenwerking met Securitize en het doel is om “real-world assets” te tokeniseren en makkelijker toegankelijk te maken voor de markt. Real-world assets zijn bijvoorbeeld kunstobjecten, vastgoed of andere fysieke objecten.

Positief nieuws dus voor de Ethereum blockchain, al kwamen er ook minder positieve geruchten naar buiten. Zo zou de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) overwegen om ETH als security te bestempelen. Als de SEC dit zou doen, betekent dit dat ze vinden dat ETH meer lijkt op een investering zoals aandelen of obligaties.

Voor Ethereum zou dit betekenen dat ze zich aan strengere regels moeten houden voor hoe ETH wordt gebruikt en verhandeld. Dit kan grote invloed hebben op hoe investeerders ETH kunnen kopen en verkopen, en het kan ook betekenen dat Ethereum meer moet doen om te voldoen aan de regels die zijn opgesteld door de SEC.

Wat Gaat Ethereum Doen?

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de SEC en het team van ETH het zover laat komen. Als de SEC echter zou besluiten dat Ethereum (ETH) een security is, dan zouden Ethereum en zijn gebruikers in de problemen kunnen komen met bepaalde wetgeving. In dat geval draait het waarschijnlijk uit op een rechtszaak tussen Ethereum en de SEC. Mocht het toch zover komen, vragen investeerders zich natuurlijk af: wat gaat Ethereum doen?

Naar alle waarschijnlijkheid is een rechtszaak tussen Ethereum en de SEC niet goed voor het koersverloop van ETH. We kennen immers allemaal de strijd tussen Ripple en de SEC en wat voor impact dit op de XRP koers heeft. Daar waar de meeste coins tijdens de huidige crypto bull run nieuwe all-time highs wist neer te zetten, kwam XRP vrijwel niet van zijn plaats of daalde zelfs licht.

Op dit moment is het wellicht dus niet het allerbeste om in Ethereum te investeren, totdat er meer duidelijkheid is rondom deze kwestie met de SEC. Ook andere gevestigde coins lijken in de afgelopen maanden zo snel te zijn gestegen, dat hun marktkapitalisaties door het dak gingen. Het valt dan ook op dat veel investeerders zich daarom op dit moment focussen op veelbelovende nieuwe crypto’s.

Welke Altcoin Gaat Exploderen?

Er zijn onlangs een aantal zeer interessante nieuwe crypto projecten gelanceerd en hiervan hebben we onze 3 favorieten geselecteerd. Met dit overzicht proberen we dan ook een antwoord te vinden op de vraag: welke altcoin gaat exploderen?

Green Bitcoin – Duurzame Crypto die Profiteert van Hogere Bitcoin Koers

Green Bitcoin (GBTC) zit op dit moment in de presale fase. Deze presale is inmiddels al enige tijd aan de gang en het groene crypto project heeft dan ook al ruim $7,9 miljoen opgehaald.

Green Bitcoin heeft het ‘Gamified Green Staking’ model geïntroduceerd op de cryptomarkt, een model waarbij de staking beloning niet alleen meer afhangt van het aantal tokens dat je vastzet of hoelang je ze vastzet.

Als je Green Bitcoin wilt staken vragen ze je namelijk om een voorspelling te doen van de Bitcoin koers. Hoe beter je voorspelling uitkomt, hoe hoger je beloning.

Probeer het nieuwe staking model direct uit door in de presale te investeren via de officiële website van Green Bitcoin. Na het kopen van de tokens kun je deze direct staken, zodat je nog meer tokens kan claimen als de presale is afgelopen.

Het doel van Green Bitcoin is om na de presale een notering te krijgen op de grote crypto exchanges. Dit zou de koers van deze altcoin flink kunnen laten exploderen.

Dogecoin20 – De Verbeterde Versie van DOGE

Ondanks dat we gelijk even moeten zeggen dat Dogecoin20 op geen enkele manier verbonden is aan de originele Dogecoin, is Dogecoin20 eigenlijk een verbeterde versie van het origineel.

Dogecoin20 (DOGE20) is een nieuwe meme coin die onlangs door middel van een presale is gelanceerd. De token is ontwikkeld op de Ethereum blockchain en heeft als doel om enkele grote problemen van de originele Dogecoin op te lossen om een stabielere en betere keuze te worden voor investeerders.

Zo draait de originele Dogecoin om een eigen blockchain, een hard fork van de Bitcoin chain die gebruik maakt van het energieslurpende Proof-of-Work. De coin kan dus gemined worden, maar alleen door miners met een goede set-up en voldoende technische kennis. DOGE20 kun je daarentegen gewoon staken, waardoor dit geschikt is voor iedereen.

Daarnaast heeft het originele Dogecoin geen harde limiet voor zijn token voorraad. Via mining blijven er steeds nieuwe tokens op de markt komen, waardoor er sprake is van inflatie. Dogecoin20 heeft een vaste maximale token voorraad van 140 miljard token en er zullen nooit meer extra tokens bijkomen.

Je kunt nu Dogecoin20 tokens kopen via de presale door ETH, USDT of BNB om te wisselen voor DOGE20. Na aankoop kun je de tokens direct staken om extra tokens te verdienen.

5thScape – De Token die de Toekomst van VR/AR Gaat Veranderen

Er zijn veel crypto projecten die zich focussen op een specifieke niche qua technische ontwikkeling. Bij het onlangs gelanceerde 5thScape (5SCAPE) richten ze zich volledig op de ontwikkeling van Virtual en Augmented Reality.

In eerste instantie zal 5thScape zelf games publiceren en werkt het hard aan een VR/AR headset en gaming stoel. Het project heeft een totale token voorraad van 5 miljard, waarvan ze 80% hebben gereserveerd voor de presale.

5thScape presale

Door een volledig ecosysteem te bouwen rondom VR/AR met eigen games en hardware, kan 5thScape zomaar eens een marktleider gaan worden in deze nichemarkt.

Op dit moment zijn er slechts een aantal grote elektronicamerken die zich hierop richten, maar die het niet als core business zien.

Koop je tokens nu via de onderstaande button, want deze altcoin kan zomaar eens exploderen.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post BlackRock Lanceert ETH Fund, Zal SEC ETH Als Security Bestempelen? – Wat Gaat Ethereum Doen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.