BlackRock koopt in 10 weken 1 procent van alle bitcoin

Het grote BlackRock is erin geslaagd om in 10 weken tijd 1 procent van alle bitcoin te verzamelen die ooit in omloop komen. Vooral de prestaties van de afgelopen drie weken waren indrukwekkend. Zo haalde BlackRock in iedere van de laatste drie weken meer dan 30.000 bitcoin op uit de markt.

Belangrijk detail

Een belangrijk detail is echter dat BlackRock hier niet degene is die echt eigenaar is van de bitcoin. BlackRock koopt deze bitcoin natuurlijk voor zijn klanten, die aandelen van de ETF kopen. Het is dus niet zo dat BlackRock nu een grote economische macht binnen het ecosysteem van bitcoin opbouwt.

Aan de andere kant is het bijna angstaanjagend hoe snel BlackRock 1 procent van alle bitcoin heeft weten te kopen. Hoeveel bitcoin zouden ze na één jaar hebben? En hoeveel bitcoin na vijf jaar?

Dat zijn vragen die enorm lastig te beantwoorden zijn, maar als ze op dit tempo doorgaan, dan moet het om ongelooflijke percentages gaan. Aan de andere kant kunnen ze natuurlijk niet zoveel bitcoin kopen zonder de koers op te drijven.

Het is, mochten ze dit tempo volhouden, dus een kwestie van tijd voordat we hogere koersen zien voor bitcoin. Zeker als Grayscale straks leeg is of als daar ook de verkopen stoppen, omdat ze de managementfee omlaag brengen.

De grote vier

De bitcoin koers lijkt op dit moment grotendeels afhankelijk van de “grote vier” Spot Bitcoin ETFs. Dan hebben we het natuurlijk over die van BlackRock, Fidelity, ARK Invest en Bitwise.

Zoals je kunt zien haalden zij samen de afgelopen drie weken al ruim 40.000 bitcoin per week op.

Dat zijn cijfers waar zelfs de grootste bulls niet van durfden te dromen voor de lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bijna niemand had er ook op gerekend dat we voor de halving al een nieuwe all-time high zouden zijn.

Maar dat is nu gebeurd en achteraf gezien is dat misschien wel logisch. Resultaten uit het verleden bieden natuurlijk geen garanties voor het koersverloop in de toekomst.

Bitcoin haalde in het verleden altijd pas na de halving een nieuwe all-time high, maar dat is natuurlijk geen natuurwet; zoals begin maart duidelijk werd.


The post BlackRock koopt in 10 weken 1 procent van alle bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.