BlackRock Koopt 11k BTC Nadat Bitcoin ETF’s $10 Miljard in ADTV Overstijgen – Gaat Bitcoin Stijgen in Nieuwe Crypto Bull Run?

De Bitcoin koers is op woensdagochtend met zo’n -0,7% gedaald in de afgelopen 24 uur. BTC is hierdoor op de $42.755 komen te liggen nadat asset manager BlackRock ruim 11.000 BTC kocht.

In dit artikel kijken we naar het laatste nieuws over de spot bitcoin ETF en wat dit voor gevolgen kan hebben voor de Bitcoin koers.

Spot Bitcoin ETF Wordt Actief Verhandeld

Het is nu iets minder dan een week geleden dat de spot Bitcoin ETF is goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission (SEC) in de VS. De eerste crypto ETF’s zijn inmiddels gelanceerd bij meerdere exchanges en ervaarden de afgelopen 3 dagen een trading volume van maar liefst $10 miljard.

Dit is een behoorlijke prestatie, gezien de ETF’s pas minder dan een week beschikbaar zijn. De grote leider onder het trading volume was de GrayScale Bitcoin Trust (GBTC) met een volume van ruim $5,1 miljard, gevolgd door de iShares Bitcoin Trust (IBIT) van BlackRock met bijna $2 miljard.

Als we deze totale $10 miljard vergelijken met de $450 miljoen aan volume van alle 500 ETF’s van 2023, dan is dit een indrukwekkend resultaat.

De grote investeringsfirma BlackRock, heeft zich op maandag goed voorbereid door 11.500 Bitcoins te kopen voor een prijs rond de $43.000 per BTC. Echter leek deze aankoop geen echte invloed te hebben op de Bitcoin koers, die op maandag vooral zijwaarts bewoog en niet veel verder dan $43.000 steeg die dag.

Bitcoin Koers Verwachting – Gaat Bitcoin Stijgen in Nieuwe Crypto Bull Run Aangevoerd door Crypto ETF?

Ondanks de positieve ontwikkelingen is de Bitcoin koers gedaald na de goedkeuring van de spot Bitcoin ETF. Deze ontwikkeling werd door sommige crypto analisten al voorspeld, omdat dit waarschijnlijk een ‘Sell the News’ moment was, wat vooral te zien was op vorige week vrijdag, toen Bitcoin tot zo laag als $41.500 daalde.

Nu ligt Bitcoin rond zijn 50-daagse moving average van $42.895 en vlak onder zijn 30-daagse moving average van $43.645. Dit versterkt het feit dat Bitcoin op kortere termijn minder goed presteert en dat het slachtoffer is geweest van een hoge verkoopdruk.

Hierdoor is de Relative Strength index (RSI) nog verder gedaald en op de 47 komen te liggen. Deze neutrale RSI laat een gebrek aan momentum zien en geeft aan dat Bitcoin de komende dagen nog veel zijwaarts zou kunnen bewegen.

De volgende target voor de Bitcoin koers is zijn 30-daagse moving average, een resistance level die binnenkort weer in een support zou kunnen veranderen. De komende weken zou Bitcoin, afhankelijk van factoren zoals de populariteit van de ETF, weer koers kunnen zetten richting de $50k.

Vanuit hier zou Bitcoin verder kunnen klimmen en dit jaar nog $100.000 of meer waard worden, waarmee BTC zijn All Time High van $69k zou overtreffen. Deze mogelijkheid wordt versterkt door de anticipate van de Bitcoin halving die in april wordt verwacht, een ontwikkeling die in het verleden heeft geleid tot verdere stijgingen voor BTC.

Welke Altcoins gaan Exploderen in een Nieuwe Crypto Bull Run?

Wanneer Bitcoin gaat stijgen als gevolg van een toename in adoptie en populariteit en mogelijk ook door de halving, kunnen kleine cryptomunten ook profiteren. Sterker nog, deze low-cap coins hebben potentie om in verhouding nog veel meer te stijgen dan Bitcoin zelf.

Door onderzoek te doen naar kleine crypto’s met sterke fundamentals en hier vroeg bij te zijn, kun je de rest van de markt voor zijn in het geval dat zo’n cryptomunt gaat exploderen in waarde. Daarom kijken we in deze sectie van het artikel naar 3 veelbelovende kleine crypto’s met potentie om na Bitcoin te exploderen.

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

De volgende Bitcoin halving kan een grote invloed hebben op BTC, net als de vorige 3 halvings dat ook deden. Hierdoor zal mining echter ook moeilijker worden, maar de nieuwe Bitcoin Minetrix gaat dit tegen door het minen van BTC eenvoudiger en toegankelijker te maken.

Je kunt Bitcoins namelijk ook minen zonder zelf te investeren in hardware en zonder de geluidsoverlast. Bitcoin Minetrix maakt bijvoorbeeld gebruik van cloud mining, iets waar je eenvoudig toegang tot zult hebben door de native BTCMTX token te staken.

Met deze token verdien je passief extra tokens en mining credits die je kunt gebruiken om via de cloud Bitcoins te minen. BTCMTX is in de presale te koop voor $0,0129 per stuk en heeft voor het project een indrukwekkende $8,67 miljoen opgehaald. Binnenkort zal de token lanceren op exchanges en kan deze stijgen in prijs.

 

Sponge V2 (SPONGEV2)

Wanneer er meer geld de crypto markt instroomt als gevolg van de bredere adoptie van Bitcoin, kunnen kleinere speculatievere cryptomunten ook profiteren. Zo kan ook Sponge V2, de opvolger van een 100x meme coin, dit jaar ook profiteren van een bull run en opnieuw x100 (of zelfs verder) gaan.

Hoewel Sponge, de voorganger van Sponge V2, begon als niets meer dan een speculatieve meme coin, is deze uitgegroeid tot een utility token. De nieuwe Sponge V2 gaat een stapje verder met utility en zal in de toekomst gebruikt kunnen worden voor zowel staking als een Play-to-Earn game.

Staking is tevens ook de enige manier om deze token te krijgen voordat Sponge V2 gelanceerd wordt op exchanges. Door Sponge (V1) tokens te staken verdien je passief Sponge V2 tokens die je binnenkort in bulk kunt claimen wanneer de token live gaat.

 

Meme Kombat (MK)

Een andere meme coin die kan meeliften op de populariteit van Bitcoin en andere meme coins, is MK van Meme kombat. Dit project maakt gebruik van indrukwekkende visuals, bekende meme karakters en een aantrekkelijke manier van geld verdienen, voor een grote kans om binnenkort viraal te gaan.

Meme Kombat is een battle arena waarin meme karakters, zoals Doge, Shiba Inu, Pepe, Wojak en Sponge, tegen elkaar zullen strijden. Crypto gebruikers kunnen MK inzetten op de uitkomst van deze AI-gegenereerde battles en hiermee grote prijzen winnen.

MK heeft dus niet utility als gaming token, maar heeft ook potentie om veel te stijgen in populariteit en waarde. Je kunt deze token voor een lage prijs van $0,279 per stuk kopen in de presale, die al meer dan $6,9 miljoen opgehaald.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post BlackRock Koopt 11k BTC Nadat Bitcoin ETF’s $10 Miljard in ADTV Overstijgen – Gaat Bitcoin Stijgen in Nieuwe Crypto Bull Run? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.