BlackRock is na gisteren officieel de koning van de Bitcoin ETFs

De Spot Bitcoin ETFs in Amerika haalden gisteren voor de 11e dag op rij Bitcoin binnen. Dat wil zeggen dat er sprake was van een netto-instroom voor de ETFs. In totaal ging het om 642 Bitcoin wat goed is voor $43 miljoen.

Miners wisten natuurlijk 450 Bitcoin te minen, waardoor er bijna 200 Bitcoin boven de dagelijkse productie zijn gekocht door de ETFs.

BlackRock de grootste

BlackRock was zoals gewoonlijk weer eens de grootste gisteren. Zij haalden 1.503 Bitcoin binnen voor $102 miljoen. De grootste uitstroom kwam op naam van Grayscale met 1.543 Bitcoin en ongeveer $105 miljoen.

Wat dat betreft had BlackRock dus de hulp van de andere ETFs nodig om er een positieve dag van de maken.

Een ander bijzonder moment was het bovenstaande. BlackRock is nu officieel eigenaar van de grootste Bitcoin ETF ter wereld. Zij hebben met de cijfers van gisteren Grayscale ingehaald.

BlackRock bezit nu 288.670 Bitcoin, terwijl Grayscale er nog 287.450 heeft. Zo is BlackRock dus de nieuwe koning in het land van de Bitcoin ETFs. Op het moment van de lancering bezat Graysacle nog 620.000 Bitcoin, meer dan 3% van alle Bitcoin die in omloop zijn.

Uiteindelijk kostte de fee van 1,5% (versus 0,2% van BlackRock) ze de kop.

Bitcoin in de plus

Bitcoin is vandaag met een stijging van 1% begonnen en lijkt langzaam een “bodem” te bouwen rond het niveau van $68.000 – $69.000. Toch is er op dit moment niet het vertrouwen dat Bitcoin uit het niets naar nieuwe hoogtepunten gaat stijgen. Daar lijkt nog wat meer voor nodig.

Ook Ethereum is na de ETF-hype van de afgelopen dagen weer een beetje tot stilstand gekomen. Wat dat betreft is het echt nog wachten op het zogenaamde tweede deel van de bullrun.

Alleen Solana, Dogecoin, Toncoin en Shiba Inu doen het vandaag goed in de top 10. Solana steeg met 3%, terwijl Dogecoin het met 2,5% moet doen, Toncoin een stijging van 3,67% mag opschrijven en Shiba Inu is de koning met 16,88%.


The post BlackRock is na gisteren officieel de koning van de Bitcoin ETFs appeared first on Bitcoinmagazine.nl.