BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT en FBTC, heeft een grote mijlpaal bereikt in de geschiedenis van ETF’s in de Verenigde Staten. Binnen de eerste 17 handelsdagen na hun introductie zijn beide fondsen erin geslaagd om meer dan $3 miljard aan activa te verzamelen, een prestatie die geen enkel van de meer dan 5.500 ETF’s die in de afgelopen 30 jaar zijn gelanceerd, heeft weten te evenaren, volgens data van Bloomberg Intelligence.

Bitcoin ETF’s verbreken records

Deze prestatie plaatst IBIT en FBTC in een eigen categorie, zoals benadrukt door Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas in een bericht op X op 8 februari. Voordat deze spot bitcoin ETF’s op de markt kwamen, werd het record voor de meeste activa onder beheer (AUM) in de eerste maand gehouden door BlackRock’s iShares Climate Conscious & Transition MSCI USA ETF, gelanceerd op 8 juni 2023, met $2,2 miljard.

Het succes van de bitcoin ETF’s van BlackRock en Fidelity is des te opmerkelijker gezien het feit dat de meeste andere top-ranking ETF’s “BYOA” of “Bring Your Own Assets” ETF’s waren, doorgaans gesteund door een enkele belegger. In tegenstelling daartoe hebben IBIT en FBTC sinds hun lancering elke handelsdag consistente instromen ervaren, omschreven door Balchunas als “Letterlijk ongekend.”

De prestaties van deze ETF’s zijn nog indrukwekkender wanneer men kijkt naar de bredere context van de ETF-markt. De ARK 21Shares’s spot bitcoin ETF (ARKB) en Bitwise (BITB) spot bitcoin ETF behaalden ook een plek in de top 25, respectievelijk op de 20ste en 22ste plaats, terwijl de ProShares Bitcoin Strategy ETF, een futures product gelanceerd in oktober 2021, de zevende positie veiligstelde.

Balchunas wees erop dat de analyse ETF’s uitsloot die een conversie hadden ondergaan, zoals Grayscale’s GBTC, en ongeveer 100 beleggingsfondsen die overgingen in ETF’s.

Grote interesse in bitcoin ETF’s

Daarnaast, bij het vergelijken van de prestaties van IBIT en FBTC met andere toonaangevende ETF’s op basis van de instromen in 2023, staat BlackRock’s bitcoin ETF op de vijfde plaats per 5 februari, volgens Bloomberg data, met FBTC niet ver daarachter op de achtste plaats.

Dit valt des te meer op wanneer wordt opgemerkt dat slechts drie brede indexfondsen die de S&P 500 volgen en Vanguard’s Total Stock Market ETF beter presteerden dan IBIT, wat de aanzienlijke interesse en investeringen die deze bitcoin ETF’s in korte tijd hebben aangetrokken, onderstreept.


The post BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.