BlackRock dient een aanvraag in voor geupdate Bitcoin ETF

BlackRock heeft een geupdate aanvraag ingediend voor een Bitcoin ETF genaamd ‘iShares Bitcoin Trust’, waarmee het zich aansluit bij belangrijke aanvragers. Bloomberg-analisten verwachten goedkeuring van de SEC in januari 2024.

’s Werelds grootste vermogensbeheerder, BlackRock, heeft een een geupdate aanvraag ingediend om een bitcoin ETF te lanceren. De “iShares Bitcoin Trust” heeft als doel de prijs van bitcoin te volgen en traditionele investeringsmogelijkheden in BTC te bieden. Een ETF-analist van Bloomberg onthulde dat BlackRock ook $100.000 in het fonds heeft geïnvesteerd als initiële kapitaalinbreng in oktober.

Als het wordt goedgekeurd, zou de ETF één van de velen zijn, naast voorstellen van Ark Invest, Bitwise, VanEck en Fidelity. Echter, vanwege zorgen over marktmanipulatie heeft de SEC in het verleden veel Bitcoin ETF-aanvragen afgewezen.

Bloomberg ETF-analisten hebben een grote kans op goedkeuring van de Bitcoin ETF voorspeld in januari 2024. Ze anticiperen op mogelijke beslissingen van de SEC tussen 5 en 10 januari, waarbij de meest waarschijnlijke data 8 tot 10 januari zijn.

Op dit moment ligt de prijs van bitcoin rond de $41.400 na een voorlopige top bij $42.404.


The post BlackRock dient een aanvraag in voor geupdate Bitcoin ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.