BlackRock deelt grote risico’s voor Spot Bitcoin ETF

Het is je vast niet ontgaan dat BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, op het moment van schrijven bezig is met de lancering van een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten. Dat is natuurlijk extreem bullish nieuws voor bitcoin en dat lijkt de voornaamste reden voor de stijgingen van de afgelopen weken.

Nu deelt BlackRock in een document voor de Amerikaanse financiële toezichthouder de grote risico’s die kleven aan een Spot Bitcoin ETF.

Waar moeten we voor oppassen met de Spot Bitcoin ETF/

In het document deelt BlackRock onder andere dat de gigantische volatiliteit in de markt van bitcoin een risico kan vormen. Tevens schrijft het over historische gebeurtenissen als het imploderen van FTX, wat volgens BlackRock ook nog steeds een risico vormt voor bitcoin en de rest van de industrie.

Stel bijvoorbeeld dat blijkt dat een Binance zijn financiële huishouding niet op orde heeft, dan kan dat gigantische gevolgen hebben voor de markt en op de korte termijn natuurlijk ook voor de bitcoin koers.

Verder schrijft het over technische zwaktes in de code van bitcoin als een risico, onzekerheid op wetgevend gebied en de klimatologische bedenkingen rond het minen van bitcoin als grote uitdagingen.

Als laatste stip BlackRock ook andere risico’s aan, zoals stablecoins, de afhankelijkheid van miners, uitdagingen met betrekking tot schaalbaarheid en de afhankelijkheid van het internet en technologie.

Wanneer komt de Spot Bitcoin ETF?

De grote vraag is natuurlijk wanneer we de Spot Bitcoin ETF exact op de markt kunnen verwachten.

Op dit moment lijken de meeste experts in te zetten op 10 januari 2024 als uiterste datum voor de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs waar nu aanvragen voor uitstaan bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Volgens James Seyffart van Bloomberg is de kans 90 procent dat we voor 10 januari 2024 de gewenste goedkeuring krijgen. Dat lijkt ook broodnodig voor bitcoin, want de bulls zijn na het enthousiasme van de afgelopen weken een beetje uitgeput.

Op het moment van schrijven klokt de bitcoin koers binnen op 35.475 dollar, waarmee er een daling van 2,74 procent op de borden staat voor de afgelopen 24 uur. Het lijkt erop dat de goedkeuring nodig is om het bullish-momentum voort te zetten.


The post BlackRock deelt grote risico’s voor Spot Bitcoin ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.