BlackRock CEO twijfelt aan Bitcoin als gangbare valuta

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, staat in de bitcoinschijnwerpers nu CEO Larry Fink zijn visie op Bitcoin deelt. Fink, die aan het roer staat van dit invloedrijke hedgefonds met meer dan $8,67 biljoen onder beheer, zet vraagtekens bij de toekomst van Bitcoin als gangbare valuta. Hij benadrukt in een interview met CNBC dat Bitcoin eerder een activaklasse vormt dan een vervanging voor nationale valuta’s.

“Ik geloof niet dat het ooit een valuta zal worden. Ik zie het als een activaklasse,” aldus Fink tijdens zijn optreden op CNBC op 12 januari. Dit commentaar is opmerkelijk, gezien het de kijk van BlackRock op de cryptowereld en in het bijzonder Bitcoin illustreert.

Interessant is dat Fink wel potentie ziet in centrale bank digitale valuta’s (CBDC’s). “Ik denk dat we digitale valuta’s gaan creëren, we gaan technologie daarvoor gebruiken. We gaan een blockchain gebruiken,” zei hij. Deze visie komt overeen met de wereldwijde trend waarbij meer dan 100 landen CBDC’s onderzoeken.

Wat betreft de recente prijsvoorspellingen van Bitcoin, variërend van $600.000 tot $1 miljoen door ARK Invest CEO Cathie Wood, blijft Fink terughoudend. “Ik heb er zelfs niet over nagedacht,” gaf hij aan, wijzend op zijn focus op het bieden van een instrument voor vermogensopslag, zoals BlackRock’s recent goedgekeurde spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF).

De goedkeuring van BlackRock’s spot Bitcoin ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 10 januari is een belangrijke stap voor het bedrijf en de bredere cryptomarkt. Deze goedkeuring, te midden van 575 eerdere goedkeuringen tegen slechts één afwijzing, versterkt de legitimiteit van de industrie.

Fink’s visie is dus duidelijk: Bitcoin staat niet op het punt om traditionele valuta te vervangen, maar speelt een cruciale rol als alternatieve activaklasse en vermogensopslag. Met BlackRock’s betrokkenheid in de cryptomarkt, met name door de introductie van de Bitcoin ETF, onderstreept dit het groeiende belang van digitale activa in de traditionele financiële sector.


The post BlackRock CEO twijfelt aan Bitcoin als gangbare valuta appeared first on Bitcoinmagazine.nl.