BlackRock Bitcoin ETF scoort hoogste kapitaalinstroom in 6 weken

De Spot Bitcoin ETF van het grote BlackRock mocht eindelijk weer een hele sterke dag in de boeken noteren. Het noteerde namelijk een instroom van 290 miljoen dollar op dinsdag, wat meer was dan de laatste 21 dagen van het fonds bij elkaar opgeteld. Wat dat betreft zijn de ETF-investeerders weer langzaam in vorm aan het raken.

Vreemde verdeling van de fondsen

Alles bij elkaar was er wel sprake van een vreemde verdeling van de fondsen. Waar we de afgelopen periode juist een meer gelijkwaardige verdeling van de instromen zagen tussen de grotere Bitcoin ETFs, was het gisteren BlackRock dat er weer eens met kop en schouders bovenuit stak.

BlackRock wist dus 290 miljoen dollar binnen te halen, terwijl Fidelity op plek twee kwam met 25,8 miljoen dollar. De rest zag zelfs kleine uitstromen of had een neutrale dag.

Zoals je kunt zien in de bovenstaande data was dat de afgelopen dagen wel anders. BlackRock was op veel dagen niet eens de best presterende Bitcoin ETF, wat ook al een bijzondere ontwikkeling was.

Nu lijkt het alsof de BlackRock-investeerders ineens weer wakker zijn en beginnen te kopen.

BlackRock nadert Grayscale

Met deze positieve dag van 290 miljoen dollar nadert BlackRock met zijn Bitcoin ETF de holdings van de Grayscale ETF. BlackRock beheert nu voor 19 miljard dollar aan bitcoin, terwijl Grayscale nog 20 miljard dollar in beheer heeft.

Grayscale had uiteraard een gigantische voorsprong, omdat het fonds in 2013 al lanceerde. Destijds nog niet als een ETF, maar als een meer gesloten fonds. Bitcoin konden er wel in, maar in principe niet uit.

Door de jaren heen bouwde Grayscale een positie van ruim 600.000 bitcoin op. Omdat zij voor een hoge managementfee kozen voor hun ETF (1,5% versus gemiddelde van 0,2%) verloor het in de eerste maanden een gigantische hoeveelheid bitcoin.

Nu komen we dus bijna op het punt dat BlackRock de ETF van Grayscale gaat inhalen als de grootste van de markt.


The post BlackRock Bitcoin ETF scoort hoogste kapitaalinstroom in 6 weken appeared first on Bitcoinmagazine.nl.