BlackRock beheert al $1 miljard aan bitcoin

De bitcoin koers mag dan dalen, maar dat betekent niet dat de lancering van de ETFs mislukt is. Sterker nog, BlackRock beheert op het moment van schrijven al meer dan 1 miljard dollar aan bitcoin. Voor zover bekend is, beschikt de grootste vermogensbeheerder ter wereld momenteel over 25.067 bitcoin.

bron: @Capital15C

68.442 bitcoin

In totaal kochten de 9 ETFs (afgezien van Grayscale dus, dat alleen maar leegloopt) al 68.442 bitcoin op uit de markt.

Wees je ervan bewust dat miners maar 900 bitcoin per dag produceren en dat we in april een nieuwe halving krijgen, waarbij deze productie daalt naar 450 bitcoin per dag.

Dat biedt geen garanties op stijgingen, maar we kunnen wel stellen dat de eerste dagen van de ETFs redelijk succesvol zijn.

Helaas zien we dat succes nog niet terug in de koers, maar wie had enige tijd geleden durven dromen dat BlackRock begin 2024 al 25.000 bitcoin in beheer zou hebben?

Deze whale gelooft in bitcoin

Er is één whale die van iedere koersdip van bitcoin lijkt te willen profiteren.

De investeerder in kwestie wordt op Twitter ook wel “Mr.100” genoemd. Waarom? Omdat hij zijn bitcoin in batches van 100 stuks uit de markt koopt.

En het zijn er niet weinig. In totaal kocht deze whale al voor 1,7 miljard dollar aan bitcoin uit de markt. Dat brengt zijn totaal op 42.991 bitcoin.

De eerste transactie voor deze wallet vond plaats in november 2022. Net voordat FTX ten onder ging. Het koopgedrag van dit soort investeerders biedt hoop.

Dit is de stabiele vraag die bitcoin nodig heeft om op termijn aan een nieuwe bullmarkt te beginnen. Elke dag koopt deze whale een paar honderd bitcoin. Alleen vandaag al heeft de whale voor 12 miljoen dollar aan bitcoin ingekocht.

Wie is deze stinkend rijke investeerder? Of is het wellicht een bedrijf dat op deze manier zijn inkopen doet? Hopelijk komen we dat een keer te weten.


The post BlackRock beheert al $1 miljard aan bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.