BlackRock baas met 10.000 miljard dollar onder beheer: “Wij geloven in bitcoin”

BlackRock Chief Investment Officer Rick Rieder zegt dat BlackRock mogelijk zijn exposure op bitcoin wil vergroten. Dit vertelde Rieder tijdens de Wall Street Journal’s Take On the Week podcast. Rieder staat bij BlackRock aan het hoofd van global fixed income en is het wereldwijde hoofd van allocatie bij de grootste vermogensbeheerder ter wereld.

Wat dat betreft gaat het niet om een kleine jongen die dit roept.

Bitcoin een groter onderdeel in BlackRock portfolio?

“De tijd zal ons leren of bitcoin een groter onderdeel van het allocatie-framework kan worden. Met de tijd verwacht ik dat mensen meer en meer comfortabel worden met de digitale munt. Wij denken dat het opwaartse potentieel van bitcoin echt is. Dat is waarom we de digitale munt recentelijk erkenden als investering”, aldus Rieder.

BlackRock, door velen gezien als de machtigste financiële instelling ter wereld, lanceerde in januari succesvol zijn iShares Spot Bitcoin ETF. De Spot Bitcoin ETF van BlackRock is op dit moment ook de grootste van de markt, als we Grayscale niet meetellen.

Larry Fink, de CEO van BlackRock, gelooft dat de digitale munt een legitieme store of value is, die kan beschermen in tijden van onzekerheid. Net als goud, maar met als bonus extra schaarste.

“Ik geloof in bitcoin, omdat ik geloof dat het een alternatieve manier is om vermogen aan te houden. Ik geloof niet dat het ooit een valuta zal worden. Ik geloof dat het een asset-klasse is”, zo sprak Larry Fink over bitcoin.

Bitcoin is bescherming

Als we de woorden van Larry Fink moeten samenvatten in één zin, dan zou het zijn dat bitcoin een beschermingsmiddel tegen onzekerheid is. “Ik geloof dat bitcoin stijgt als de angst in de wereld toeneemt”, aldus Fink.

Dan moet je denken aan geopolitieke angst, maar bijvoorbeeld ook aan angst om de eigen financiële situatie van mensen. “Het is niet anders dan wat goud voor duizenden jaren vertegenwoordigde. Het is een asset-klasse die je beschermt”, zo ging Fink verder.

“En in tegenstelling tot goud, waarvan we altijd meer kunnen maken, zitten we voor bitcoin bijna aan het plafond van 21 miljoen stuks”, zo eindigt hij zijn positieve relaas over de digitale munt.


The post BlackRock baas met 10.000 miljard dollar onder beheer: “Wij geloven in bitcoin” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.