BlackRock analist: ‘Bitcoin meer digitaal goud dan risico-asset’

Het grote BlackRock is de afgelopen maanden 180 graden gedraaid in hun opvatting over bitcoin. Waar de grootste vermogensbeheerder ter wereld in eerste instantie niets moest hebben van de digitale munt, vliegen de positieve commentaren ons nu om de oren.

Robert Mitchnick van BlackRock ziet bitcoin bijvoorbeeld meer als “digitaal goud” dan een risico-asset.

Weinig correlatie met traditionele aandelen?

Ondanks het feit dat bitcoin volatiel kan zijn, is er volgens Mitchnick een stuk minder correlatie met traditionele aandelen dan veel mensen denken. De bitcoin koers lijkt volgens de analist van BlackRock veel meer op die van goud.

De afgelopen periode zien we het narratief rondom bitcoin veel meer teruggaan naar dat van digitaal goud; met name nu de correlatie met de Amerikaanse S&P 500 aandelenindex afneemt.

Hoewel Mitchnick erkent dat bitcoin momenten heeft waarop de volatiliteit niet bij te houden is, ziet hij het meer als digitaal goud. Nu de correlatie met tech-aandelen weer daalt, begint het narratief van bitcoin als de digitale evenknie van goud weer op te pikken.

Misschien moeten we langzaam erkennen dat het heel moeilijk is om bitcoin überhaupt in een bestaande categorie te plaatsen. We hebben immers nooit eerder te maken gehad met een asset met een absolute schaarste.

Hoeveel bitcoin heb je nodig in je portfolio?

Vervolgens gaat Mitchnick in op de ideale hoeveelheid bitcoin in een portfolio. Volgens de analist van BlackRock is het voor veel mensen voldoende om een allocatie van 1 tot 3 procent te nemen op het digitale goud.

“Het gaat allemaal om balans. Teveel bitcoin en je bent plotseling onderdeel van de volatiliteit-achtbaan die het kan zijn. Net genoeg en je hebt een mooie diversificatie voor je portfolio te pakken of zelfs bescherming tegen een eventuele storm”, aldus Mitchnick.

Onzekerheid is in ieder geval iets wat inherent lijkt aan bitcoin. Hoewel de koers nu weer is opgeleefd, zien we op de blockchain weer dat steeds meer lange-termijn investeerders ervoor kiezen om te verkopen.

Voor ieder bullish narratief blijft er altijd een bearish narratief staan. Dat is nu eenmaal iets waar investeerders in bitcoin mee moeten leren dealen.


The post BlackRock analist: ‘Bitcoin meer digitaal goud dan risico-asset’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.