Bitwise Zet Gigantische $200 Miljoen In op Bitcoin ETF en Overtreft BlackRock

Bitwise heeft recent zijn S-1-formulier voor de Bitcoin ETF bijgewerkt met een opvallende aankondiging: een geplande startinvestering van $200 miljoen in hun spot Bitcoin (BTC) ETF. Dit ambitieuze bedrag overtreft ruimschoots de $10 miljoen die BlackRock voor zijn eigen Bitcoin ETF heeft gereserveerd.

Deze ontwikkeling komt tijdens de groeiende anticipatie op de beslissing van de SEC, verwacht begin januari 2024, over de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s. Deze beslissing wordt gezien als cruciaal voor de toekomst van de cryptomarkt, vooral gezien de aanstaande Bitcoin halvering in april 2024.

Eric Balchunas ziet Bitwise een voorsprong nemen

Opmerkelijk is dat, in tegenstelling tot BlackRock die Jane Street en JP Morgan als geautoriseerde deelnemers (AP’s) heeft benoemd, Bitwise zijn AP nog moet onthullen. Deskundigen verwachten binnenkort meer details hierover. Eric Balchunas van Bloomberg ziet in het aanzienlijke verschil in startkapitaal een potentiële voorsprong voor Bitwise in de vroege strijd tussen ETF-uitgevers.

De cryptomarkt volgt de ontwikkelingen nauwlettend, aangezien de goedkeuring van Bitcoin Spot ETF’s niet alleen een regelgevend vraagstuk is, maar ook een mogelijke katalysator voor verdere groei en acceptatie in de cryptosector. De goedkeuring kan de deuren openen voor een breder publiek van investeerders, wat de liquiditeit en stabiliteit van Bitcoin zou kunnen bevorderen.

De laatste wijzigingen in Bitcoin ETF documenten

De meeste bedrijven die hopen op goedkeuring voor hun spot Bitcoin ETF’s hebben hun S-1-documenten bijgewerkt, met 10 januari 2024 als vroegst mogelijke datum voor een SEC-besluit. Interessant is dat Ark Invest nog geen AP heeft benoemd, maar wel nadrukkelijk verwijst naar de rol en functie van een AP in hun bijgewerkte aanvraag.

Valkyrie Investments heeft in zijn bijgewerkte aanvraag Jane Street Capital en Cantor Fitzgerald benoemd als geautoriseerde deelnemers. Enkele bedrijven, zoals VanEck, anticiperen op goed nieuws van de SEC met reclamecampagnes voor hun Bitcoin ETF.

Bitwise heeft hoge verwachtingen van hun spot Bitcoin ETF, die het bedrijf bestempelt als potentieel het meest succesvolle financiële product ooit. De firma plant ook de lancering van een spot Ethereum ETF in de nabije toekomst, wat wijst op hun vertrouwen in en toewijding aan de cryptomarkt.


The post Bitwise Zet Gigantische $200 Miljoen In op Bitcoin ETF en Overtreft BlackRock appeared first on Bitcoinmagazine.nl.