Bitwise: “Gigantische kapitaalinstroom voor bitcoin in Q2 2024”

Bitwise CIO Matt Hougan verwacht dat grote bedrijven in het tweede kwartaal van 2024 voor een gigantische kapitaalinstroom zorgen voor bitcoin. In een nieuwe draad op Twitter schrijft Matt Hougan dat grote bedrijven met de komst van de Spot Bitcoin ETFs eindelijk een manier hebben om in bitcoin te investeren.

Volgens Hougan hoort de lancering van de bitcoin ETFs bij de succesvolste ETF-lanceringen aller tijden.

De bitcoin-markt is geopend voor professionals

“Eén van de grote beloftes van de bitcoin ETF is dat het de markt zou openen voor professionele investeerders. Is dat gebeurd? Ja.

Over de afgelopen zeven weken hoorden we van ieder van de volgende groepen dat ze bitcoin hadden gekocht: individuele investeerders, geregistreerde financieel adviseurs, family offices, hedgefondsen, durfkapitalisten en fondsbeheerders”, aldus Hougan.

Bitwise, dat ook een eigen bitcoin ETF lanceerde, is volgens Hougan in gesprek met meerdere wirehouses, institutionele adviseurs en grote bedrijven. Volgens hem is het een kwestie van tijd voordat dit soort partijen de knoop doorhakken en in bitcoin investeren.

Door de enorme koersstijgingen van bitcoin zal de “FOMO” onder dit soort partijen in ieder geval toenemen.

Biljoenen dollars aan kapitaal

“Dit zijn gigantische categorieën, die biljoenen dollars aan kapitaal vertegenwoordigen. Op basis van de huidige trends verwacht ik de eerste significante instromen van deze drie groepen in Q2 2024.

Gedurende het jaar verwacht ik dat die stromen in een versnelling terechtkomen, omdat institutionele spelers meer comfortabel worden met deze nieuwe producten”, aldus Hougan.

Op het moment van schrijven handelt de bitcoin koers op 68.500 dollar en heeft de digitale munt een kleine tik gehad ten opzichte van 24 uur geleden. Destijds stond de koers namelijk 1,31 procent hoger.

Kan bitcoin zijn race omhoog deze week vervolgen als de handel in de Spot Bitcoin ETFs weer opent? Dat is de grote vraag van dit moment.


The post Bitwise: “Gigantische kapitaalinstroom voor bitcoin in Q2 2024” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.